Lijst van levensmiddelen hoog in tryptofaan

April 18

Lijst van levensmiddelen hoog in tryptofaan

Overzicht

L-tryptofaan, een van de negen essentiële aminozuren, helpt uw lichaam produceren van serotonine, een chemische stof die verantwoordelijk voor het handhaven van een goede slaapcyclus. Terwijl L-tryptofaan een belangrijke rol in zowel gezonde slaap- en stemmingsstoornissen, alsmede in de productie van vitamine B3 of niacine, in de lever speelt, produceren niet je lichaam het aminozuur.

Pluimvee

Lijst van levensmiddelen hoog in tryptofaan

Turkije misschien wel de meest bekende dieet bron van L-tryptofaan, maar alle dierlijke eiwitten bevatten enkele van het aminozuur. Een 4-ounce gedeelte van kip of Turkije borst biedt 350 tot 390 mg L-triptophan, alsmede een dosis van de andere acht essentiële aminozuren. Terwijl rood vlees ook het aminozuur bevatten, ze de neiging om een hoger gehalte aan verzadigd vet dan kan leiden tot hoog cholesterolgehalte hebben.

Schaal-en schelpdieren

Lijst van levensmiddelen hoog in tryptofaan

Volgens de George Mateljan Foundation for The World's gezondste voedingsmiddelen, een not-for-profit organisatie gericht op het delen van informatie over de voordelen van gezond eten, is garnalen de meest nutriënt-dichte bron van L-tryptofaan met 330 milligram per 4-ounce portie. Vis, zoals tonijn, heilbot, zalm, sardines en kabeljauw en Sint-Jacobsschelpen bevatten ook tussen 250 en 400 mg L-tryptofaan per portie.

Zuivelproducten

Lijst van levensmiddelen hoog in tryptofaan

Terwijl zuivel aanzienlijk minder L-tryptofaan per portie dan vlees en vis bevat, voorzien kaas, melk en yoghurt nog u van een volledige essentieel aminozuur ingesteld samen met bot-gezonde calcium. Een portie 1-cup verlaagd vet koemelk biedt 100 milligram van het aminozuur, terwijl 1 kopje magere yoghurt je 60 milligram geeft.

Noten en zaden

Lijst van levensmiddelen hoog in tryptofaan

Noten en zaden zijn een handige manier om aan te vullen van uw inname van L-tryptofaan als je korte op tijd. Met de hoogste dosis van het aminozuur per portie bieden pompoenpitten 110 mg per kop van een vierde. Zonnebloempitten, cashewnoten, amandelen en walnoten bevatten meer dan 50 mg L-tryptofaan per een vierde beker.

Peulvruchten

Lijst van levensmiddelen hoog in tryptofaan

Peulvruchten, zoals bonen, linzen, spliterwten en pinda's bieden een vezel - en eiwitrijke bron van L-tryptofaan. Bruine bonen, zwarte bonen en spliterwten elke bevatten 180 milligram per kop, terwijl een kwart kopje pinda's bevat 90 mg. Naast de feitelijke inhoud van de L-tryptofaan bevatten peulvruchten ook vitamine B en ijzer, beide nodig voor het lichaam om te zetten van het aminozuur in niacine.


gerelateerde artikelen