Wat zijn de symptomen van de wanorde van de inbeslagneming van de temporale kwab?

June 4

Wat zijn de symptomen van de wanorde van de inbeslagneming van de temporale kwab?

In de temporale kwab aanvallen, is de abnormale elektrische activiteit van de hersenen die tijdens een aanval optreedt beperkt tot een of beide van de temporale kwabben van de hersenen, die zich van iemands tempels naar een punt net achterkant van de oren aan weerszijden van de hersenen uitstrekken. Deze aanvallen worden beschreven als zijnde beide "brandpunt" en "complexe partiële" in de natuur. Focal beschrijft het beperkte gebied binnen de hersenen waarnaar de abnormale elektrische activiteit is beperkt. Complexe partiële geeft zowel de beperkte verspreiding van de abnormale activiteit bij het begin van de inbeslagneming, en dat terwijl een persoon geen volledig bewustzijn tijdens de inbeslagneming verliest, hij bewustzijn van zijn omgeving verliest als het gebeurt, en hij herinnert zich niet wat daarna gebeurde.

Aura

Een temporale kwab inbeslagneming zal beginnen vaak met een aura, een vreemd gevoel die kan vormen een waarschuwing die een overname is ongeveer om te beginnen. De aura is zelf een eenvoudige gedeeltelijke inbeslagneming--een aanval die nog niet tot het punt gekregen heeft van het verminderde bewustzijn veroorzaakt. Het kan een persoon tijd geven om in een veilige situatie terechtkomen, voordat de inbeslagneming verspreidt. Aura's kun je een aantal vormen.

Sommige indicatoren kunnen de aura en inbeslagneming voorafgaan door enkele uren. Een persoon kan hebben een slapeloze nacht, voel me misselijk of hoofdpijn. Of ze kan worden depressief of prikkelbaar.

Als het begin van de inbeslagneming nadert, kan ze ineens euforisch of angstig om geen duidelijke reden. Ze kon een verontrustende gevoel van vertrouwdheid, of déjà vu, vreemde smaak of een stijgende sensatie ervaring in haar buik. Ze hadden "phantosmia," een olfactorische hallucinatie. Op de site van de Mayo Clinic stelt neurolgist Jerry Swanson, M.D., dat deze zintuiglijke hallucinaties wellicht elke kwaliteit, van aangenaam om vuil.

Voor sommige volgen Aura's een voorspelbare volgorde. Wanneer deze voorspelbare patronen optreden, wordt er gedacht dat zij aanwijzingen naar de specifieke zenuwbanen, gevolgd door de verspreiding van de abnormale elektrische activiteit in de hersenen kunnen vormen.

De Ictale staat

Een complexe partiële aanval met uiterlijke tekenen duidelijk getuigen doorgaans duurt 30 seconden tot twee minuten.

Een persoon in de Ictale Braziliaanse kan stare af in de ruimte met geen werkelijke besef van wat er om hem heen. Als andere uiterlijke symptomen mild zijn, kan de toevallige waarnemer denk dat hij alleen maar aan het dagdromen is. Echter, als iemand probeert om zijn aandacht te krijgen, hij reageert niet.

Hij kan uitvoeren repetitious, doublures moties automatismen (smakkend lippen of lijken te worden kauwen of slikken iets herhaaldelijk) genoemd. Hij kan het uitvoeren van doublures bewegingen met zijn vingers, handen, armen of benen.

Stemgebruik zijn minder gangbaar. Een woord, een woordgroep of zinloos geluiden kunnen worden herhaald. Hij kan schreeuwen of lachen. Gevaarlijke gedrag is ook mogelijk, zoals wandelen of verwijderen van kleding met geen besef van de omgeving. Hij kan hulp van goedbedoelende getuigen weerstaan.

De post-Ictale staat

In de onmiddellijke nasleep van een aanval, zal de persoon meestal moe en verward zijn. Ze kan een hoofdpijn, niet beseffen ze had een inbeslagneming en kan me niet herinneren wat ze aan het doen was vlak voor het hebben. Dit wordt genoemd "post-Ictale amnesia."

Na verloop van tijd kunnen herhaalde temporaalkwab aanvallen leiden tot krimp in een deel van de kwab genaamd de hippocampus, resulterend in het permanente geheugenproblemen.

Mayo Clinic waarschuwt dat als een persoon niet uit een aanval van dit type binnen een paar minuten trekken doet, maar in plaats daarvan schokkerig of ritmische bewegingen ontwikkelt, ze kan vallen een ernstiger tonic-klonische of "grand mal" beslaglegging, die leiden convulsies en een volledig verlies van het bewustzijn tot kan.


gerelateerde artikelen