Behandeling van een diabetische Coma

October 8

Behandeling van een diabetische Coma

Diabetes die niet goed wordt beheerd kan leiden tot ernstige complicaties. Het gaat hierbij om hart-en vaatziekten, amputaties, blindheid en infecties. Slecht gecontroleerde bloed suiker kan ook leiden tot een diabetische coma. Het goede nieuws is dat door de niveaus van de glucose van het bloed onder controle houden en levensstijl keuzes te maken, deze complicaties kunnen worden voorkomen. Echter, als een diabetische coma optreedt, snelle medische behandeling is vereist.

Identificatie

Na een maaltijd, wordt voedsel omgezet in glucose of bloedsuiker zodat het kan worden gebruikt door het lichaam voor de energie die het nodig heeft. Om de cellen kunnen de glucose gebruiken, moet een hormoon genaamd insuline beschikbaar zijn.

In het geval van diabetes, het lichaam niet voldoende insuline produceert of het lichaam is geen gebruik maken van de insuline die aanwezig is. Type 1diabetes, die goed is voor ongeveer 5 tot 10 procent van alle gevallen wordt veroorzaakt door een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem aanvallen de cellen in de alvleesklier die insuline maken, beweert de nationale Diabetes informatie Clearinghouse. Dit type kan bij de geboorte aanwezig zijn of niet verschijnen pas later in het leven.

Type 2-diabetes is meestal het gevolg van leeftijd, overgewicht, gebrek aan lichaamsbeweging en slechte voeding. Diabetes kan ook optreden als een complicatie van de zwangerschap. In ieder geval, wanneer het lichaam de glucose niet voor energie gebruiken kan, vele symptomen kunnen worden weergegeven.

Oorzaak

Een diabetische coma kan optreden wanneer de bloedsuiker niveaus krijgen te hoog of te laag, de Mayo Clinic waarschuwt. Als bloedsuikerspiegel te laag, krijgt de spieren in het lichaam niet de energie die ze nodig hebben. Het lichaam kan op zijn beurt beginnen te breken vet. Dit proces leidt tot bijproduct genaamd ketonen, die giftige zuren die worden uitgebracht in de bloedstroom. Ze kunnen opbouwen in het lichaam en een aandoening, de zogenaamde diabetische ketoacidose veroorzaken. Diabetische ketoacidose kan resulteren in een diabetische coma, die kan levensbedreigend.

Lage bloedsuikerspiegel kunnen ook het verhongeren van de hersenen van de energie die het nodig heeft. Wanneer de hersenen niet juist functioneert kan, kan een diabetespatiënt flauwvalt en vervallen in een coma.

Als bloedsuikerspiegel te hoog, het bloed dik van de overtollige suiker wordt, en een voorwaarde genoemd diabetische kan hyperosmolar optreden. In dit geval, probeert het lichaam om zich te ontdoen van de overtollige suiker doordat plassen. Dit kan leiden tot uitdroging en een diabetische coma.

Behandeling

De behandeling die nodig is voor een diabetische coma hangt af van de oorzaak. Als bloedsuikerspiegel te hoog, een aandoening bekend als hyperglycemie, dan vloeistoffen en elektrolyten kunnen worden gegeven, intraveneus, samen met injecties van niveaus insuline te snel het brengen van bloedsuiker naar beneden. Als niveaus van de glucose van het bloed te laag, of hypoglykemie, een injectie van glucagon kan worden toegediend om snel het niveau verhogen.

Volgens de Mayo Clinic herwint de patiënt in de meeste gevallen bewustzijn zodra bloedsuikerspiegel onder controle worden gebracht. Echter, als behandeling is vertraagd, dood kan optreden. De mogelijkheid om te sterven van een diabetische coma is gebaseerd op de leeftijd van de patiënt, algemene gezondheid, bloedsuikerspiegel en de lengte van de tijd die is verstreken voordat de behandeling werd gezocht.

Overwegingen

Een belangrijke stap in de succesvolle behandeling van een diabetische coma is te leren om te herkennen van de symptomen van hoge of lage bloedsuikerspiegel. Als symptomen er moet medische hulp inroepen snel verschijnen. Vóór het vervallen in bewusteloosheid, vertonen een diabetische waarschuwing tekenen. De American Diabetes Association stelt wezen op de blik uit voor overmatige dorst, vermoeidheid, verwarring, moeite met ademhalen, misselijkheid, braken, maagpijn, hallucinaties, koorts, verlies van spiercoördinatie en veranderingen in de visie.

Preventie/oplossing

De beste inzet is om te voorkomen dat een diabetische coma. Aangezien hoge of lage bloedsuikerspiegel geen symptomen tot ernstige produceren kunnen, is het essentieel om te testen het bloed regelmatig. Sinds maaltijden, kunnen lichaamsbeweging en stress allemaal maken bloedsuikerspiegel gaan omhoog of omlaag, aanvullende tests nodig zijn om te zien hoe het lichaam is omgaan met wijzigingen in de levensstijl keuzes kan worden. Controle van insuline-injecties om te voorkomen dat of onder-dosering moet ook deel uitmaken van het plan. Taking tijd voor controleren bloedsuikerspiegel vaak en veilige en gezonde voeding en lichaamsbeweging keuzen maken kunnen in veel gevallen voorkomen ernstige complicaties.


gerelateerde artikelen