Slaperig na het eten van snoep

March 5

Slaperig na het eten van snoep

Als je vaak slaperig na het eten, het zou een teken zijn dat je hypoglykemie of lage bloedsuiker hebt. Hypoglykemie is niet een ziekte maar meestal een symptoom van een andere bestaande probleem van de volksgezondheid. Als je hypoglykemie, vooral na het eten van snoep of zetmeelrijke voedingsmiddelen, is het belangrijk om te voldoen aan uw zorgverzekeraar om te ontdekken de oorzaak.

Suiker

De meeste mensen begrijpen dat teveel suiker slecht voor hen is. Echter bevatten vele soorten voedingsmiddelen toegevoegde suikers, met name verwerkte voedingsmiddelen en dranken. Zelfs als u probeert te beperken uw dagelijkse inname van suiker, kan je uiteindelijk omhoog krijgend meer dan het aanbevolen bedrag, afhankelijk van wat je eet, volgens MayoClinic.com. Wanneer u een overvloed aan suiker consumeren, u macht voelen een onmiddellijke stijging van de energie, maar de stijging is vluchtig en wordt meestal gevolgd door een crash. HealthGuidance.org legt uit dat dit komt omdat de bloedsuikerspiegel snel stijgen, maar daarna reageert het lichaam automatisch tot hoge niveaus van suiker door het vrijgeven van insuline uit de alvleesklier. Dit resulteert in een plotselinge afname van de suiker van het bloed, die je je laat kan erg slaperig en slaperig. Je kan ook snoepjes hunkert als uw lichaam probeert om het bloedsuiker niveau evenwicht weer te herstellen.

Diabetes

Als je diabetes, ondervindt u vooral slaperigheid na het eten van snoep, als je op medicatie zoals insuline wordt. Werken met uw zorgverzekeraar om te bepalen of je snoep moet eten en hoe u kunt verminderen het risico op hypoglykemie veroorzaakt door medicatie. Met behulp van een gestructureerde dieet en lichaamsbeweging programma kunt u bloedsuikerspiegel als je een diabetische. Andere veranderingen in levensstijl, zoals het verminderen van alcoholgebruik, kunnen ook helpen reguleren van de bloedglucose.

Hypoglykemie

U kunt genieten van hypoglykemie zonder diabetes en kan vooral opvalt symptomen zoals slaperigheid na het eten van eenvoudige koolhydraten gebaseerde voedsel, zoals snoep of koekjes. Sommige mensen hebben problemen met hun bloedsuikerspiegel in dat natuurlijk voorkomende uitgebracht in het lichaam na het eten van snoep plotseling zorgt ervoor dat een zeer lage drop in bloed glucose insuline, waardoor symptomen zoals vermoeidheid, gebouw, duizeligheid, nervositeit, zweten en verwarring. Twee soorten Hypoglykemie kan optreden--reactieve hypoglykemie, die toevallig een paar uur na de maaltijd, en vasten hypoglykemie, die gerelateerd is aan andere of onbekende gezondheidskwesties die kunnen worden voorkomen, volgens de nationale Diabetes informatie Clearinghouse.

Medische zorg

Als u merkt dat u vermoeid bent na het eten van bepaalde voedingsmiddelen, maak een afspraak met uw zorgverzekeraar en krijg uw bloed glucoseniveaus getest. Het is belangrijk om te vinden van de oorzaak van de problemen van de bloedsuiker. Oorzaken van hypoglykemie zijn gevarieerd en overmatig alcoholgebruik, tumoren en endocriene tekortkomingen, volgens MayoClinic.com kunnen bevatten.


gerelateerde artikelen