Bijwerkingen van de medicatie Sudafed

December 3

Bijwerkingen van de medicatie Sudafed

Ook bekend als pseudo-efedrine, Sudafed is een decongestivum dat neus en sinus congestie behandelt door te verkleinen de bloedvaten in de neus. Het helpt ook het afvoeren van vocht uit uw oren inner die tot deze congestie bijdragen kan. Terwijl effectief voor velen is de Sudafed niet zonder haar aandeel van de bijwerkingen die je bewust van zijn moet alvorens de medicatie.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn meer van een last dan een gevaar voor uw gezondheid. Als uw arts heeft voorgesteld Neem Sudafed te verlichten uw koude of de allergie symptomen, met hem spreken als deze bijwerkingen niet verdwijnen. Hij kan het hebben van een andere medicatie die hij kan aanbevelen. Deze bijwerkingen omvatten de koude rillingen, slapeloosheid zelfs bent u slaperig, nerveus of onrustig gevoel en misselijkheid. U kunt ook vinden dat uw eetlust vrijwel non-existent is, of dat uw mond, keel en neus zijn extreem droog. Geluid in uw oren, terwijl verzwarende, is gemeenschappelijk, maar niet ernstig. Constipatie is mogelijk, zoals diarree. U kan ook moeilijk te geven urine.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, en moet onmiddellijk worden gemeld aan uw arts. Het gaat hierbij om hartkloppingen, krapte op je borst, hallucineren, toevallen, plotselinge verwarring, veranderingen in de visie (bv wazig of dubbel visie) en een snelle hartslag. Als je merkt dat je het kneuzen of gemakkelijk bloeden, voelen ongewoon zwak of angstig, afval geen tijd in contact met uw arts.

Hoge bloeddruk

Sudafed kan uw bloeddruk stijgen. Het is belangrijk om te herkennen de tekenen van verhoogde bloeddruk en deze zo spoedig mogelijk te melden. Zij omvatten een plotselinge, ernstige hoofdpijn, problemen concentreren, wazig zien, pijn op de borst, vangsten en gevoelloosheid.

Lage bloeddruk

Net zoals hoge bloeddruk wordt beschouwd als een ernstige bijwerking van Sudafed, zo ook is een lage bloeddruk. Volgens de Mayo Clinic zijn tekenen van lage bloeddruk bleke, koude en klamme huid, duizeligheid en verlies van concentratie, misselijkheid, snelle of ondiepe ademhaling, depressie, flauwvallen, misselijkheid, vermoeidheid, overmatige dorst.


gerelateerde artikelen