Wanneer moet ik me zorgen over mijn hoofdpijn?

April 28

Wanneer moet ik me zorgen over mijn hoofdpijn?

Hoofdpijn pijn is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten in het land. Meer dan 45 miljoen Amerikanen ervaring chronische, terugkerende hoofdpijn en 28 miljoen lijden aan migraine, volgens de nationale stichting van de hoofdpijn. Vrouwen hebben meer kans te worden gekweld, die deel uitmaken van 70 procent van de slachtoffers van de hoofdpijn. In de meeste gevallen zijn de hoofdpijn niet een reden tot bezorgdheid. Echter mogelijk begeleidende symptomen die meer ernstige problemen duiden kunnen.

Typen

De meest voorkomende soort hoofdpijn is een hoofdpijn van de spanning-type, die wordt ook aangeduid als een chronische dagelijkse hoofdpijn, volgens de Cleveland Clinic. Deze hoofdpijn wordt ook veroorzaakt door spiercontracties, en kunnen duren voor een paar minuten of een paar dagen. Migraine zijn de volgende meest voorkomende vorm van hoofdpijn en neurologische en genetische oorzaken hebben. Clusterhoofdpijn wordt gekenmerkt door intense, brandende of kloppende pijn achter het oog gebied, stelt de Cleveland Clinic. Sinus pijn en hormonale veranderingen kunnen ook hoofdpijn veroorzaken.

Mechanisme

Als u een hoofdpijn ondervindt, bepaalde zenuwen, bloedvaten en spieren in het hoofd worden geactiveerd en verzenden van pijn signalen naar uw hersenen, verklaart de Cleveland Clinic. Maar het is onduidelijk waarom deze signalen in eerste instantie worden geactiveerd. In het geval van migraine, een reeks reacties plaatsvinden tussen zenuwcellen, bloedvaten en inflammatoire stoffen, wat resulteert in pijn.

Symptomen

Afhankelijk van het soort hoofdpijn hebt, kunnen verschillende symptomen optreden. Bijvoorbeeld, pijn kan optreden op één of beide zijden van je hoofd, pulseren kloppen of verergeren wanneer u verplaatst. Migraine hoofdpijn kunnen ook leiden tot lichtgevoeligheid, misselijkheid en braken. Clusterhoofdpijn symptomen kunnen ook pijn en zwelling rond de ogen, gezicht, zweten, hangende oogleden en nasale congestie, stelt de American Society van de hoofdpijn.

Wanneer zorgen te

Hoofdpijn gepaard met gevoelloosheid of tintelingen in de arm en benen en kan het signaal dat u een beroerte ondervindt, volgens de American Academy of Family Physician. Als uw hoofdpijn een klap op je hoofd volgt, kon u een hersenschudding hebben. Een stijve nek, zware hoofdpijn en braken zijn tekenen van meningitis of bloeden in je hersenen. Een verstopte neus, keelpijn en gele neusafscheiding zou een sinus-infectie.

Wat te doen

Als u ondervindt om het even welk van deze symptomen, of plotselinge, ernstige hoofdpijn, een arts raadplegen meteen. Uw arts zal u adviseren verder testen als uw hoofdpijn met een van de bovenstaande symptomen optreden. Zodra een diagnose wordt bereikt, kan uw arts adviseren de beste cursus van behandeling van de onderliggende aandoening, die ook uw hoofdpijn verlichten zal.


gerelateerde artikelen