Oorzaken van voet gevoelloosheid & pijn

March 10

Oorzaken van voet gevoelloosheid & pijn

Voet gevoelloosheid en pijn kunnen worden veroorzaakt door talrijke factoren. Volgens de website van de Mayo Clinic, kunnen mond pijn en gevoelloosheid worden veroorzaakt door slecht passende schoenen, traumatisch letsel of herhaalde spanning. Structurele defecten en bepaalde medische aandoeningen kunnen ook leiden tot voetproblemen--met inbegrip van pijn en gevoelloosheid in de voeten. Branden en tintelende sensaties kunnen ook manifesteren in de voeten. Mond pijn gepaard met gevoelloosheid of andere abnormale sensaties vaak signalen een onderliggende aandoening waarvoor interventie door een gekwalificeerde zorgverlener.

Charcot-Marie-Tooth stoornis

Charcot-Marie-Tooth stoornis kan voet gevoelloosheid en pijn veroorzaken. Volgens de National Institute of Neurological Disorders en lijn of NINDS--is een divisie van de National Institutes of Health--Charcot-Marie-Tooth stoornis een gemeenschappelijk erfelijke neurologische aandoening die ongeveer één in elke 2.500 Amerikanen treft. Charcot-Marie-Tooth stoornis gevolgen heeft voor perifere zenuwen of zenuwen die buiten de hersenen en het ruggenmerg bestaat. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met Charcot-Marie-Tooth wanorde omvatten pijn die varieert van lichte tot ernstige, zwakte in de benen, enkels en voeten, gevoelloosheid in de benen en voeten, verminderd vermogen om te lopen, hoge voet bogen, hamertenen, voet neerzetten en een hoge-stapte gait, frequente struikelen of vallen en spier verspillen in de benen en voeten. De NINDS stelt dat Charcot-Marie-Tooth vooruitgang voor de symptomen van de stoornis geleidelijk.

Diabetes

Diabetes kan voet gevoelloosheid en pijn veroorzaken. Het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nierziekten--de NIDDK, een divisie van de National Institutes of Health--staten die, na verloop van tijd een diabetische zenuwbeschadiging of neuropathie door zijn lichaam kunnen ontwikkelen. Diabetische neuropathie is vooral gebruikelijk in de extremiteiten, inclusief de voeten, en kan gepaard gaan met pijn, tintelingen of gevoelloosheid in het getroffen gebied. Volgens de NIDDK lijden ongeveer 60 tot 70 procent van de diabetici een soort neuropathie. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met diabetische neuropathie meer gevoelloosheid, tintelingen en pijn in de voeten en tenen, atrofie of spier verspillen in de voeten, indigestie, misselijkheid en braken, diarree of obstipatie, duizeligheid, urineren problemen en spierzwakte. De NIDDK stelt dat diabetische neuropathie-symptomen hangen af van twee factoren: het soort neuropathie en de getroffen zenuwen.

Tarsal tunnelsyndroom

Tarsal tunnelsyndroom kan voet gevoelloosheid en pijn veroorzaken. Volgens de website van sport blessure kliniek is tarsale tunnelsyndroom een entrapment of compressie neuropathie van de posterieure nervus. De achterste nervus reizen door de tarsale tunnel--een tunnel gemaakt van bot- en bindweefsel op de mediale of innerlijke aspect van de enkel, nabij de benige bult genoemd van de mediale malleolus;. Andere structuren van de tarsale tunnel passeren omvatten pezen, slagaders en aders. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met tarsal tunnelsyndroom omvatten het volgende: pijn die uitstraalt in de hiel, de boog en de tenen, gevoelloosheid in de zool van de voet, voet pijn wanneer uitgevoerd of staan gedurende langere tijd, pijn die 's nachts erger en werd opgevolgd door rust en tederheid in het getroffen gebied onder de mediale malleolus;. Mogelijke oorzaken van tarsal tunnelsyndroom zijn artrose, reumatoïde artritis en tenosynovitis.


gerelateerde artikelen