Wat zijn de bijwerkingen van het kruid alsem

March 4

Alsem, inheems in Europa en genaturaliseerd tot het noordoostelijke Noord-Amerikaanse continent, heeft een lange en geruite geschiedenis als een kruidenmiddel. Traditionele westerse herbalists voorgeschreven alsem, officieel bekend als absintalsem, lever en nier ziekte te behandelen, vergif neutraliseren, intestinale parasieten doden en genezen van dronkenschap. Botanicus James Duke merkt op dat het laatste gebruik is ironisch, gezien het feit dat alsem één van de belangrijkste ingrediënten van Absint, een alcoholische drank geloofde is te zijn zo verslavend en zo schadelijk dat veel regeringen in de vroege jaren 1900 de verkoop verboden.

Spiersamentrekkingen

Een onderdeel van alsem, thujon, veroorzaakt spiersamentrekkingen en spasmen, met inbegrip van de samentrekkingen van de baarmoeder. Zwanger en borstvoeding vrouwen moeten vermijden dat het gebruik ervan om die reden, volgens de American Cancer Society website. Alsem kan ook leiden tot afbraak van spierweefsel.

Schade aan de zenuwen

Thujon mogelijk ook giftig voor de zenuwen. Mensen die overmatig gebruik alsem of nemen van alsem etherische olie--waarin hogere niveaus van thujon dan alsem thee of tinctuur--mogelijk toevallen of convulsies, of hallucinaties ervaren. Sommige deskundigen het niet eens dat alsem deze symptomen en de bijwerkingen veroorzaakt. Bijvoorbeeld, in een Duitse studie gaf onderzoekers 20 patiënten met de ziekte van Crohn een kruiden preparaat die alsem. De studie gerapporteerd geen ernstige bijwerkingen van het gebruik van alsem, overeenkomstig een kort artikel op de website van het Tufts Medical Center. Studies zoals deze en anderen die een relatief lage concentratie van thujon in alsem preparaten is gebleken hebben sommige herbalists op de vraag van de traditionele overtuiging dat alsem zeer giftig behalve in zeer hoge doses is geleid.

Nierfalen

Inname van alsem etherische olie kan leiden tot nierfalen, volgens een case-studie gepubliceerd in de New England Journal of Medicine. Het verslag gaat over een man die olie van alsem dronken, denken dat het was Absint. Zijn symptomen opgenomen acuut nierfalen, convulsies, spier verdeling en congestief hartfalen.

Andere bijwerkingen

Hoge doses van alsem kruidenpreparaten kunnen ook veroorzaken misselijkheid, braken, maagkrampen, hoofdpijn, duizeligheid, problemen van het zenuwstelsel en vangsten, volgens de American Cancer Society-website.


gerelateerde artikelen