Post Nissen dieet

March 29

Dieet na chirurgie is belangrijk om genezing en herstel, met name met Nissen chirurgie, waarbij de slokdarm. Nissen chirurgie is een procedure die is gebruikt voor de behandeling van gastro-oesofageale refluxziekte, of GERD, een spijsvertering stoornis waardoor maagzuren stroom van de maag tot de keel, waardoor branden en irritatie. Een post Nissen dieet is ontworpen voor het elimineren van voedingsmiddelen en dranken die je keel na de operatie irriteren kunnen.

Wat te verwachten

Nissen chirurgie helpt te voorkomen dat de stroom van zuren uit de maag in de slokdarm door inwikkeling deel van de maag rond de onderste slokdarm. Dit betekent dat u voor een verblijf in het ziekenhuis voor een dag, waarna u op een post-Nissen dieet worden geloosd. Een post-Nissen dieet bestaat meestal uit drie fasen: de eerste fase omvat slechts een duidelijk-vloeistof dieet en drie dagen duurt. In fase t2 vooraf u aan volledige vloeistoffen voor zeven dagen, gevolgd door de fase 3, een zachte Dieetvoeding Dieet tot herstel.

Fase 1 - duidelijk vloeistoffen

Herstel van Nissen chirurgie kan tot zes weken duren. Gedurende deze tijd is het belangrijk om te voorkomen dat de irritatie van de keel door te kiezen voor voedsel dat gemakkelijk te slikken. Duidelijke vloeistoffen vormen de eerste fase van uw post-Nissen dieet omdat ze het makkelijkst zijn te slikken. Duidelijke vloeistoffen voor deze fase omvatten Bouillon, vruchtensappen zonder pulp en thee. Uw arts zal zorgen voor een volledige lijst van toegestane vloeistoffen voor fase 1.

Fase 2 - volledige vloeistoffen

Als uw slokdarm geneest, kunt u gaan naar een volledige liquid diet, in het algemeen van 3 tot 10 dagen. Als u ongemak op volledige vloeistoffen ondervindt, schaal terug Schakel vloeistoffen tot uw tolerantie verbetert. Enkele voorbeelden van fase 2 vloeistoffen zijn melk, yoghurt, ijs en room van rijst van tarwe. U kunt blijven duidelijk vloeistoffen uit fase 1 ook drinken.

Fase 3 - zacht voedsel

Fase 3 is de laatste fase voorafgaand aan de terugkeer naar een normaal dieet van vast voedsel. Deze fase duurt over het algemeen vier weken, afhankelijk van uw vooruitgang. Een zachte dieet houdt voedingsmiddelen met de consistentie van goed aardappelpuree. Toegestaan voedsel voor deze fase omvatten zacht rijp fruit zoals bananen, gekookte granen, pasta's en zacht gekookte groenten.

Overwegingen

Sommige individuen hebben een vier-fase post-Nissen dieet, waarbij een week van gepureerde voedingsmiddelen, alvorens door te gaan naar een zachte Dieetvoeding Dieet nodig. In deze fase zijn voedingsmiddelen zoals groenten en fruit gepureerd met behulp van een blender. Werken met uw arts om een post-Nissen dieet dat is het beste voor u te ontwerpen.


gerelateerde artikelen