Een laag aantal bloedplaatjes in zwangerschap

September 11

Een laag aantal bloedplaatjes in zwangerschap

Trombocytopenie is de tweede meest voorkomende vorm van bloedziekte in zwangerschap, volgens Capt. Jeffrey Levy, doctor in de osteopathische geneeskunde op DeWitt Gemeenschap legerhospitaal, in een 2002-Journal van de American Board Huisartsgeneeskunde-artikel. Trombocytopenie is een toestand waarin bloedplaatjes niveaus in het bloed lager is dan normaal. Bloedplaatjes helpen bloedstolsel. Ernstige trombocytopenie kan bloeden problemen veroorzaken op het moment van levering.

Goedaardige oorzaken

Fysiologische trombocytopenie is de normale daling trombocyten van rond 10 percenten tijdens de zwangerschap, volgens de bloedplaatjes Association voor de ondersteuning van de stoornis. Andere oorzaken zijn zwangerschapsduur trombocytopenie, veroorzaakt door de verhoogde vernietiging van bloedplaatjes. Zwangerschapsduur trombocytopenie treft 5 tot 8 procent van de zwangerschappen, voegt de PDSA toe. Zwangerschapsduur trombocytopenie normaal treedt op in het tweede of derde trimester, over het algemeen veroorzaakt geen symptomen en heeft geen invloed op moeder of baby.

Ernstige oorzaken

Immuun trombocytopenische purpura, een auto-immune ziekte dat ervoor zorgt dat bloedplaatjes vernietiging, treft 5 procent van de zwangerschappen en kan optreden op elk gewenst moment tijdens de zwangerschap. Immuun trombocytopenie purpura verhoogt het risico op maternale bloedingen als bloedplaatjes niveaus lager dan 50.000 bloedplaatjes per microliter, en ook in trombocytopenie in de pasgeborene resulteren kunnen. Pre-eclampsie, een drietal van oedeem, hoge bloeddruk en eiwit in de urine, leidt tot HELLP (hemolyse, verhoogde leverenzymen, lage bloedplaatjes) syndroom in 10 procent van de gevallen. Volgens de National Institutes of Health, HELLP-syndroom kan leiden tot lage bloedplaatjes niveaus die leiden tot de bloeding in de lever.

Diagnose

Een bloed-telling is de enige manier om te diagnostiseren van trombocytopenie. Een normale bloedplaatjes is 150.000 tot 450.000 bloedplaatjes per microliter; niveaus minder dan 150.000 ppm heten trombocytopenie. Bloedplaatjes niveaus tussen de 100.000 en 150.000 zijn overwegen mild verminderde, terwijl niveaus tussen 50.000 en 100.000 gematigde worden beschouwd. Bloedplaatjes niveaus onder 50.000 worden beschouwd als ernstige trombocytopenie, meldt Levy.

Symptomen

Trombocytopenie veroorzaakt normaal geen symptomen tot niveaus onder 50.000 vallen, volgens de bloedplaatjes Association voor de ondersteuning van de stoornis. Lage bloedplaatjes kunnen leiden tot kleine haarfijne spots genoemd petechiae of grotere paarse vlekken genaamd purpura, volgens de Mayo Clinic. Petechiae en purpura vertegenwoordigen bloedingen onder de huid. Bloedplaatjes graven onder de 10,00 kunnen leiden tot spontane en soms dodelijke bloeden in de hersenen of de darm, waarschuwt de Mayo Clinic ook.

Behandeling

Behandeling van een trombocytopenie is afhankelijk van de oorzaak. Zwangerschapsduur trombocytopenie vereist dat geen behandeling buiten de reguliere bloed trekt om te controleren van bloedplaatjes niveaus. Behandeling voor ITP begint wanneer bloedplaatjes niveaus lager dan 50.000 en omvatten steroïde administratie om te onderdrukken van het immuunsysteem, volgens Levy. Steroïden veroorzaken verlossing in 25 procent van de patiënten, terwijl 66 procent op de therapie met verbeterde bloedplaatjes graven reageren. Hypertensieve aandoeningen zoals pre-eclampsie en HELLP-syndroom worden behandeld door het leveren van de foetus. Bloedplaatjes telt start terug te keren naar normaal binnen 72 uur na levering, meldt Levy.


gerelateerde artikelen