Kid's Science activiteiten met maïzena

February 11

Kid's Science activiteiten met maïzena

Je zou het houden van maïszetmeel in uw keuken kasten voor het koken, maar het is ook uitstekend te gebruiken voor cool wetenschap activiteiten met uw kinderen. De ongebruikelijke eigenschappen in maïzena maakt het de perfecte uitvalsbasis om een verscheidenheid van stoffen in combinatie met andere ingrediënten. Gebruik maïzena uw kinderen deelnemen aan een scala aan nieuwe activiteiten van wetenschap en kunst.

Maïzena Goo

Hoe uw kinderen maken van de "magic" goo die gedraagt zich als een vloeistof en een vaste stof. 4 ounces van maïzena in een kom giet, dan langzaam roer over een 1/2 kopje water. Kleurrijke goo, desgewenst voedsel kleuren aan het water eerst. U kunt uw jonge geitjes "roer" het mengsel samen met hun handen. De goo is precies goed wanneer je kunt het aantal in een bal in uw handen rollen, en dan kijken naar het recht terug te zetten in een vloeistof wanneer u stopt. Laat uw kinderen graven in en spelen met de goo. Wijzen hoe het zich als een drijfzand gedraagt als u probeert te verplaatsen van uw hand snel in de goo, steeds meer solide, maar als u langzaam, is het makkelijker om eruit te komen van uw hand. Hebben uw kinderen een handvol grijpen en klap het op de teller. In tegenstelling tot een normale vloeistof, zal niet het splatter. In feite wordt het hard en stevig. Laat uw kinderen blijven om te experimenteren en spelen met de goo. Met oudere kinderen praten over hoe de goo een voorbeeld van vering, met één stof, de maïzena gedispergeerd in een vloeistof, het water is.

Magisch zand

Toon uw kind hoe de eigenschappen in de maïzena gewoon zand in "magic" zand, dat is gemakkelijk te schimmel en houdt vormen veel beter kunnen veranderen. Om het te maken, 4 kopjes van zand te combineren met 2 kopjes maïszetmeel. Gekleurd zand kunt u maken het leuker voor de kinderen. Tegelijk, niet meer dan 1 kopje langzaam in een beetje water toevoegen. Het zand is ideaal wanneer het mallen aan de hand wanneer u knijpen, maar het brokkelt nog steeds gemakkelijk. Ook kun je een andere versie van magic zand met behulp van baby-olie in plaats van water, waardoor het zand meer compact en schimmel een beetje beter. Probeer beide versies met uw jonge geitjes en zie die zand uw kinderen als de beste.

Maïzena schilderij

Voor een cool wetenschap en kunst activiteit, hoe uw kinderen maken van maïzena verf droogt te laten uitzien als trottoir krijt. Combineer gelijke delen maïzena en water, voeg dan een paar druppels of voedselkleuring, tempura verf, indien gewenst. Gebruik een oude muffin tin als een schilderij-palet voor uw kinderen. Neem van de verf buiten en laat uw kinderen schilderen de oprit of stoep met spons penselen. Wijzen hoe verf snel op een poederachtige, trottoir krijt blik droogt, maar het heeft toch een glad gevoel. Een ander idee is om te maken van maïzena verf die fizzes op de stoep. 1/4 kop van maïszetmeel combineren met een 1/2 kopje zuiveringszout een paar druppels voedselkleuring. Hebben de kinderen schilderen op de stoep, dan geven ze een spray fles azijn te spuiten over hun creaties om ze sisser te bekijken. Met oudere kinderen praten over hoe het zuur in de azijn gereageerd op de baking soda om te maken de fizz.

Maïzena Modeling Clay

Het maken van een zelfgemaakte modellering klei maïzena met uw kinderen. Combineren 1 kopje maïzena met 2 kopjes baking soda in een pan op het fornuis. U kunt ook in tempura verf toevoegen als u wilt worden gekleurd. Langzaam roer in 1 1/4 kopje water aan de pan en kook op matig vuur gedurende ongeveer vijf minuten, totdat het mengsel zeer dik is, giet het mengsel op een schoon oppervlak en laat het afkoelen. Kneed het mengsel totdat het een zachte, gladde deeg vormt. Laat uw kinderen creatief beeldhouwen van de klei, laat dan de cijfers droog en harden's nachts. De volgende dag uw kinderen kunnen schilderen hun creaties, en u kunt duidelijk nagellak te verzegelen in de verf.


gerelateerde artikelen