Is de ziekte van Cushing veroorzaken verhoogde calciumgehalte?

February 25

Is de ziekte van Cushing veroorzaken verhoogde calciumgehalte?

De ziekte van Cushing, ook wel aangeduid als het syndroom van Cushing, treedt op wanneer de bijnieren in je lichaam ook produceren veel van de steroïde hormoon cortisol. Artsen noemen het stress hormoon cortisol omdat het reguleert de veranderingen die in reactie optreden op spanning, zoals verhoging van de bloedsuikerspiegel, balancing vloeistof niveaus en voedingsstoffen te mobiliseren. Een studie gepubliceerd in "The endocrinologie-Journal" verslagen osteoporose, een aandoening van zwakke botten veroorzaakt door laag calciumgehalte, als de belangrijkste complicatie van de ziekte van Cushing.

Cushing van symptomen

De toename van cortisol zorgt ervoor dat een aantal symptomen. Veel patiënten ontwikkelen fysieke kenmerken zoals een maan gezicht, een buffalo hump op de bovenrug of nek, dunner worden van de huid, frequente blauwe plekken, striae op de buik, dijen of borsten, verhoogde acne, gezichtshaar groei en verlies van hoofdhaar bij vrouwen. Andere symptomen zijn vermoeidheid, gewichtstoename, zwakte, depressie, stemmingswisselingen en verhoogde dorst. De ziekte van Cushing veroorzaakt kalium niveaus te laten vallen, die bijdraagt aan hoge bloeddruk, en calciumgehalte dalen, wat leidt tot osteoporose.

Biomineralisatie

Omdat de botten zijn sterk en hard veel mensen vergeten dat bestaan ze van levend weefsel. Je botten ondergaan een continu proces van afbraak en Reformatie. Zoals bot weefsel leeftijden, je lichaam breekt het neer. Vervolgens wordt het mineralen waaronder calcium en fosfor bouwen nieuwe botweefsel. Tijdens de kindertijd en adolescentie bouwt je lichaam bot sneller dan het het afbreekt. Naarmate je ouder worden, vertraagt de productie van nieuwe botweefsel die kwetsbaar botten voor steeds zwak en breekbaar. Om deze reden raadt het Institute of Medicine volwassenen over de leeftijd van 50 verhogen hun calciuminname tot 1200 mg per dag.

Cushing van effecten

De toename van de steroïde hormoon cortisol is van invloed op de balans tussen calcium en fosfor in je lichaam, maar onderzoekers blijven bestuderen het exacte werkingsmechanisme betrokken. De mineralen calcium en fosfor krijgen gestort om te bouwen van nieuwe botweefsel, maar andere mineralen als magnesium spelen een rol bij het behoud van de mineralenbalans. Bovendien kan je lichaam alleen absorberen van calcium in de aanwezigheid van adequate niveaus van vitamine D. Een studie gepubliceerd in "The dagboek van klinische endocrinologie en metabolisme" gevonden dat patiënten met de ziekte van Cushing hebben verminderde absorptie van calcium via de darm maar dat de schending geen vitamine D niveaus.

Types van de ziekte van Cushing

De bijnieren, gelegen boven elke nier, produceren cortisol. Tumoren van de bijnieren kunnen leiden tot de overproductie van cortisol. Artsen noemen dit type van de ziekte van Cushing bijnier Cushing's disease. De ziekte van Cushing kan ook optreden wanneer de hypofyse, gelegen aan de voet van de hersenen, teveel adrenocorticotrophic hormoon produceert, bekend als ACTH, die signalen van de bijnieren om cortisol te produceren. Dit type van de ziekte van Cushing, bekend als de ziekte van Cushing, hypofyse is verantwoordelijk voor ongeveer 70 procent van alle gevallen van spontane ziekte van Cushing, zoals gerapporteerd door de nationale bijnier aandoeningen Foundation. Een studie gepubliceerd in "The endocrinologie-Journal" gevonden dat osteoporose komt vaker voor, en dus lagere calciumgehalte, bij patiënten met de ziekte van de bijnier Cushing.


gerelateerde artikelen