Dopamine & gewichtsverlies

February 17

Dopamine & gewichtsverlies

Terwijl u kunt gemakkelijk hebben betrekking op zaken als gezonde voeding en lichaamsbeweging uw lichaamsgewicht, is het mogelijk dat u minder vertrouwd zijn met de effecten die de chemische stoffen in je hersenen hebben kunnen op het verliezen van gewicht. Sommige studies suggereren dat hogere niveaus van dopamine u om betere controle uw eten helpen kunnen. Echter is meer onderzoek nodig om de link rechtstreeks hogere dopamine niveaus om gewicht te verliezen in de overigens gezonde mensen.

Achtergrond

Je hersenen maakt gebruik van neurotransmitters zoals dopamine mentale functies reguleren en communiceren met je lichaam. In een artikel voor de eNotAlone website zegt psycholoog Joseph Carver dopamine kunt je hersenen te reguleren van mentale vermogens zoals aandacht en motivatie. Dopamine kan ook uw lichaam om vloeiende motorische bewegingen. Het is belangrijk op te merken dat dopamine uw geestelijke en lichamelijke welzijn in een verscheidenheid van manieren beïnvloedt. Carver stelt dat verhoogde dopamine niveaus kunnen negatieve gevolgen zoals verslaving of motor teken hebben.

Effecten

Hebben hogere niveaus van dopamine kan verminderen uw lichaamsgewicht. In een artikel van augustus 2009 in de "Europese Journal of Neurology", C.G. Bachmann en collega's toonden aan dat Parkinson-patiënten die medicatie te verhogen hun dopamine niveaus neigen om gewicht te verliezen. Bachman en collega's blijkt ook dat het bedrag van gewicht dat Parkinson-patiënten verliezen rechtstreeks betrekking op het bedrag van het verhogen van dopamine hebben-medicatie die ze nemen. Het is echter niet duidelijk als Bachmann en collega's bevindingen hebben betrekking op volwassenen die geen Parkinson hebben.

Theorie

Hogere niveaus van dopamine kunnen verminderen uw impuls te eten. In een studie van December 2008 in het tijdschrift "Nutrition & Metabolism", J. Reinholz en collega's suggereren dat je hersenen dopamine gebruikt om te vertellen van je lichaam wanneer kan ik stoppen met eten. Lage dopamine niveaus kunnen een rol spelen bij veel eten voor mensen met een genetische aanleg voor lage dopamine niveaus evenals mensen die stoppen met behulp van medicatie die dopamine niveaus verhoogt.

Bronnen

Fava beans eten verhoogt uw dopamine niveaus. De Universiteit van Maryland Medical Center-website zegt dat fava bonen hoge hoeveelheden van levodopa bevatten. Je hersenen zet levodopa rechtstreeks in dopamine. Sommige artsen voorschrijven levodopa aan lijders van de ziekte van Parkinson te verhogen hun dopamine niveaus. De Universiteit van Maryland Medical Center waarschuwt echter dat fava beans eigenlijk dopamine teveel voor sommige mensen verhogen kan. MayoClinic.com waarschuwt dat u niet fava beans regelmatig eten moet neemt u depressie medicatie zoals monoamine-oxidase remmers of MAO-remmers.

Overwegingen

De hoeveelheid voedsel dat je eet kan ook invloed hebben op uw dopamine niveaus. Bij patiënten die ondergaan maag bypass chirurgie Toon hoger dopamine niveaus, volgens een studie van de maart 2010 gepubliceerd door K.E. Steele en collega's in het dagboek "Obesitas chirurgie." Dopamine niveaus verhogen proportioneel met hoeveel gewicht verliezen mensen na een maag-bypassoperatie. Dus, terwijl er bewijs is dat hogere dopamine niveaus verlies van het gewicht veroorzaakt, je dopamine levels kunnen ook gewoon variëren volgens hoeveel eten je eet.


gerelateerde artikelen