Vroege stadia van kanker van de Lip

October 26

Medisch beoordeeld door
Brenda Spriggs, MD, MPH, MBA

Vroege stadia van kanker van de Lip

Kanker van de lip is meestal gegroepeerd zijn met andere kankers van de mondholte. Deze groep wordt gedefinieerd door de Universiteit van Maryland Greenebaum Cancer Center als met inbegrip van de voorste tweederde van het tandvlees, de tong, de binnenkant van de wangen en de lippen, de verdieping van de mond onder de tong en het harde verhemelte voering. Zodra lip kanker wordt gediagnosticeerd, is het opgevoerd op basis van de omvang van de ziekte, vanaf stadium 0 tot en met fase IV, in volgorde van oplopende ernst. Stadia 0 via II worden beschouwd als een vroeg stadium van kanker van de lip.

Stadium 0

Het National Cancer Institute omschrijving fase 0 lip kanker of carcinoom in situ, als abnormale cellen die zijn gevonden in de voering van de lippen. Terwijl niet kanker, kunnen deze afwijkingen worden kanker en verspreid naar andere gebieden. Behandeling in dit stadium bestaat het opstijgen van de bovenste lagen van weefsel met een kleine hoeveelheid gezond weefsel; Dit heet chirurgische strippen, volgens de American Cancer Society. Als de abnormale cellen terugkerende houden, kan straling gerechtvaardigd zijn.

Fase I

Stadium ik lip kanker is kanker die minder dan 2 cm en heeft zich niet verspreid naar andere weefsels of lymfeklieren. Behandeling voor kanker van de lip in dit stadium bestaat uit chirurgie, maar als de tumor groter is dan aanvankelijk werd gedacht, verdere chirurgie of straling therapie mogelijk nodig, volgens de American Cancer Society. Een type van chirurgie Mohs of micrographic chirurgie, genoemd kan worden gedaan. Deze operatie gaat om resecting van de tumor in zeer dunne plakjes, met elk segment onmiddellijk onderzocht. Dit gebeurt tot geen kankercellen worden gezien in het segment onder de Microscoop. Straling is soms de eerste lijn van de behandeling, gevolgd door chirurgie als er overgebleven tumor.

Fase II

Volgens de Universiteit van Maryland Greenebaum Cancer Center, fase II lip kanker groter is dan 2 cm, maar minder dan 4 cm en heeft zich niet verspreid naar de lymfeklieren. Behandeling voor deze fase van kanker van de lip is hetzelfde als voor fase I, de American Cancer Society zegt. Als de tumor erg dik is, kan verwijdering van lymfeklieren worden uitgevoerd om te onderzoeken of de kanker is uitgezaaid naar de knooppunten.


gerelateerde artikelen