Welke granen, zaden, peulvruchten en noten zijn hoog in eiwit?

November 8

Welke granen, zaden, peulvruchten en noten zijn hoog in eiwit?

Eiwit is een essentiële voedingsstof die nodig zijn voor spiergroei en herstel, naast handhaving van de normale functies van de cel en het lichaam. Het aanbevolen dieet toelage voor eiwit is 0,8 g eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Eten van vlees, zuivelproducten en proteïne poeders is niet nodig om de hoeveelheid eiwit die u nodig hebt. Granen, noten, zaden en peulvruchten zijn kwaliteit bronnen van eiwit op te nemen in een gezonde en gevarieerde voeding.

Korrels

Granen staan meestal bekend om hun hoge koolhydraatgehalte. Ongeraffineerde granen evenwel een kwaliteit bron van eiwitten zo goed. Een kopje gekookte quinoa levert 9 g eiwit, en een kopje gekookte bruine rijst biedt 5 g. brood gemaakt van ongeraffineerde granen, zoals volkoren tarwebloem is ook een bron van eiwit, met 2 plakjes verstrekken tot 5 g eiwit.

Zaden

Zaden zijn een bron van de kwaliteit van eiwitten op te nemen in een gezonde voeding. Zonnebloempitten leveren 6 g van de macro-nutriënt in een portie van de kwartaal-cup. Combineer zaden met noten en gedroogde vruchten in een trail mix voor snacking of strooi over salades te verhogen van de eiwit-inname zo nodig.

Noten

Noten zijn een bron van eiwitten en gezonde vetten in de voeding. Amandelen en cashewnoten bieden een proefdiervrije bron van eiwit met ongeveer 8 g en 5 g per een kwart-cup presenteren, respectievelijk. Geniet van noten als snacks, besprenkeld op salades of granen, of gebakken in brood en muffins voor een proteïne boost.

Peulvruchten

Peulvruchten zoals bonen, erwten en linzen zijn hoge bronnen van eiwitten en vezels en een groot aantal vitaminen en mineralen. Soja is een type van peulvrucht die biedt een alternatief voor dierlijke eiwitten en wordt vaak gegeten als soja bonen, sojamelk, tofu, soja meel of plantaardige proteïne Getexturiseerde. Een vier-ounce portie voor stevige tofu heeft ongeveer 11 g eiwit, en een kopje soja heeft een royale 29 g eiwit. Een kopje gekookte linzen biedt 18 g eiwit, terwijl een kopje gekookte zwarte bonen 15 gram eiwitten bevat.


gerelateerde artikelen