How to Cook Basmati rijst op het fornuis

April 18

How to Cook Basmati rijst op het fornuis

Basmati is een geparfumeerde rijst met een krachtige geur die lijkt op jasmijn. Basmati is de rijst van keuze in de keuken van het Midden-Oosten, waar zijn aroma combineert naadloos met de bloeirijkheid van saffraan, kerrie mengsels en andere aromatische verbindingen. Basmati heeft een langwerpige graan en droog gevoel, zodat het gemakkelijk na het koken scheidt. Hoewel basmati niet dikker soepen en sauzen zo gemakkelijk als zetmeelrijke rijst rassen, werkt het goed als een zelfstandige schotel, zoals polo, de voorbereiding van de Perzische rijst met de scherpe korst bekend als "tah-deeg." U kunt koken basmati rijst als pasta of met behulp van de standaard kookplaat stomen methode.

Pasta methode

Stap 1

Spoel de basmati in een zeef totdat het water duidelijk, ongeveer twee of drie minuten loopt. Laat de rijst afvoer terwijl u een paar kwart gallons water aan de kook op het fornuis in een pan of pot brengen.

Stap 2

Tip van de rijst in het kokende water en voeg een snufje of twee van zout, indien gewenst. Seizoen de rijst water hetzelfde zoals u zou doen pastawater.

Stap 3

Regelmatige basmatirijst sudderen gedurende 10 of 11 minuten nadat het water terugkeert aan de kook; hele korrels basmati sudderen gedurende 25 minuten nadat het water aan de kook terugkeert. Kauwen een korrel van rijst; het moet een bedrijf, "al dente" bijten, of bijna gedaan, maar niet helemaal.

Stap 4

Giet de rijst in een boete-maaswijdte van de zeef en laat het stoom voor drie minuten. De rijst overbrengen in de schaal en het pluisjes met een vork.

Dampende methode

Stap 1

Giet 1 deel basmatirijst en 2 delen koud water in een steelpan, als u wilt dat een "strak" graan; gebruik 1 deel rijst met 2 1/4 delen koud water voor u wilt een zetmeelrijke, fluffier graan. Niet groter is dan 2 1/4 delen water om deel 1 deel rijst, of het moet een gummy consistentie.

Stap 2

Voeg een snuifje of twee zout toe en breng het water aan de kook op het fornuis. Dekking van de pan met een gevouwen keuken of theedoek en zet een deksel op het stevig. Draai de hitte op het fornuis tot laag.

Stap 3

Regelmatige basmatirijst stoom voor 10 tot 12 minuten en hele korrels basmati stoom voor 25 minuten. De rijst pluisjes met een vork en serveer.

Tips

  • Indien gewenst, voeg 1/2 tsp. zout aan het kokende water.
  • Controleer als al het water wordt geabsorbeerd door het kantelen van de pan.

Wat die u nodig hebt

  • Pan
  • Boete-maaswijdte van de zeef

gerelateerde artikelen