Vitaminen die leiden zwelling tot kunnen of Water retentie

April 6

Vitaminen die leiden zwelling tot kunnen of Water retentie

Voorkomende symptomen van vochtretentie zijn gewicht-schommelingen en zwelling van de voeten, handen en enkels. Wanneer vocht uit de weefsels van het lichaam is niet verwijderd, kan er zwelling optreden. Een persoon kan gewichtstoename uitspraak te doen over een paar weken of zelfs een paar dagen. Hoewel er een aantal mogelijke redenen, kunnen ondervoeding en tekorten oorzaken van waterretentie.

Vitamine B1

Vochtretentie kunnen een symptoom zijn van onvoldoende inname van vitamine B1, of thiamine, in de voeding. De gebieden van het lichaam die opgezwollen zijn kunnen pijn en de getroffen gewrichten stijf kunnen voelen. Soms wanneer u op de huid, kan het ingesprongen blijven voor een paar seconden. Wanneer een dieet tekort de oorzaak van oedeem is, moet u wijzigingen aanbrengen in uw dieet. Uw arts zal beslissen als u een aanvulling moeten nemen.

Andere veel voorkomende symptomen van vitamine B1 tekort omvatten indigestie, ademhalingsproblemen, tintelingen, hartkloppingen, milde pijn en pijn en gevoelloosheid in handen en voeten. Spinazie, tomaten, asperges, broccoli, romaine sla, champignons en spruiten zijn enkele van de voedselbronnen hoog gehalte aan vitamine B1.

Vitamine B5

Onvoldoende inname van vitamine B5 kan bijdragen tot de vochtretentie. Vitamine B5, of pantotheenzuur, samen met calcium en vitamine D, helpt het lichaam om af te scheiden van de overtollige vloeistoffen. Om deze reden moet de dagelijkse voeding veel vers fruit en vetarme of nonfat zuivelproducten omvatten. Bloemkool, broccoli, boerenkool, winterpompoen, grapefruit, aardbeien, eieren en gehele korrels zijn enkele van de voedingsbronnen van vitamine B5. Misselijkheid, hoofdpijn, chronische vermoeidheid en gevoelloosheid in de voeten zijn bijkomende symptomen van deficiëntie van de vitamine B5.

Vitamine B6

Volgens de "gezondheid supplementen voeding gids," het nuttigen van voldoende hoeveelheden vitamine B6 of pyridoxine, is vooral belangrijk voor het verminderen van het risico van hartaanval of beroerte. Deze vitamine B helpt bij het besturingselement hoeveelheid homocysteïne in het bloed. Homocysteïne is een aminozuur, die wordt beïnvloed door zowel voeding en erfelijkheid.

Wanneer het hart niet effectief bloed pompen, begint het lichaam te behouden van de vloeistof. Dit meestal veroorzaakt zwelling in de onderbenen. Vitamine B6 deficiëntie kan ook leiden tot astma, migraine, toevallen en stemmingsstoornissen. Tonijn, kabeljauw, heilbot, forel, kip, Turkije, hertenvlees, boerenkool, wortelen, erwten, bananen, paprika, tarwekiemen en hele korrels zijn voedselbronnen van vitamine B6.

Vitamine D

Dr. Sheldon G. Sheps, voormalig voorzitter van de divisie van hypertensie in de afdeling van de geneeskunde op «««MayoClinic.com, wijst erop dat vitamine-D-deficiëntie kan worden gekoppeld aan hart-en vaatziekten en een verhoogd risico van hypertensie. Hoewel meer onderzoek nodig is, is vitamine D een voedingsstof essentieel voor het behoud van de algemene goede gezondheid. Enkel oedeem kunnen een teken van hart-en vaatziekten en hoge bloeddruk.


gerelateerde artikelen