Moeilijk Cardio uw eetlust onderdrukken?

May 18

Moeilijk Cardio uw eetlust onderdrukken?

Krachtige cardiovasculaire training calorieën en vet verbranden, maar onderzoek wijst dat zij kunnen ook uw eetlust onderdrukken. Aërobe oefening, zoals joggen, brengt de hormonen in je bloedbaan die beteugelen uw eetlust, meer nog dan anaërobe oefening zoals gewichtheffen. Meer onderzoek moet worden gedaan, maar cardio-oefening kan hebben veel meer effect op gewichtsbeheersing dan alleen calorieën te verbranden. Overleg met uw arts over welke soort cardio trainingen meest geschikt is voor uw fysieke conditie zijn.

Eetlust verordening

Er zijn verschillende hormonen die deel van de verordening van de eetlust uitmaken, maar de belangrijkste zijn ghreline en peptide YY, volgens het boek "Biochemical Pathways." Ghreline werd ontdekt door Japanse wetenschappers in de late jaren 1990 en is het enige hormoon bekend direct stimuleren eetlust. Ghreline komt in twee vormen, GEACYLEERDE en nonacylated. Alleen de GEACYLEERDE vorm kan de bloed - hersenbarrière passeren en invloed op de eetlust centrum in uw hersenen. In tegenstelling, peptide YY werd ontdekt in de mid-jaren 1980 en is bekend om eetlust te onderdrukken.

Aerobic versus anaërobe oefening

Aërobe en anaërobe oefening verwijst naar de aanwezigheid en de afwezigheid van zuurstof, respectievelijk. In rust en met de meeste cardiovasculaire oefening, bent u in een aërobe staat, wat betekent dat je spiercellen hun energie halen met behulp van zuurstof voor metabolisme, volgens het boek "menselijke fysiologie: een geïntegreerde benadering." Tijdens anaërobe omstandigheden, die plaatsvindt met hoge intensiteitsoefening, is uw spiercellen afhankelijk van andere verbindingen om te branden. Anaërobe metabolisme produceert afval producten en leidt tot spiervermoeidheid. Een oefening zoals joggen kan in eerste instantie voornamelijk aërobe metabolisme, maar hoe meer intens je oefening, hoe groter de behoefte aan anaërobe energieproductie. Als zodanig, de verhouding tussen de aërobe en anaërobe metabolisme verandert afhankelijk van de intensiteit.

Onderzoek

Een Britse studie gepubliceerd in een 2009 editie van de "American Journal of Physiology--regelgevende, integratieve en vergelijkende fysiologie" gevonden dat aërobe oefening onderdrukt de eetlust bij jonge mannen door specifieke hormonen zoals ghreline en peptide YY beïnvloeden. Het onderzoek ontdekt dat een krachtige 60 minuten durende loopband training ghreline niveaus vermindert en peptide YY niveaus, verhoogt terwijl 90 minuten van Gewichtheffen vermindert alleen ghreline niveaus. Als zodanig, concludeerden de onderzoekers dat aërobe oefening beter is bij het onderdrukken van eetlust dan anaërobe oefening.

Aanbevelingen

Alle vormen van lichaamsbeweging calorieën te verbranden en uw spieren te trainen, maar aërobe oefening heeft een grotere impact op het terugdringen van uw eetlust. Alle vormen van cardiovasculaire oefening, zoals joggen, fietsen en dansen, in eerste instantie afhankelijk van aërobe metabolisme, maar als je echt hard met uw cardio, u kan dwingen je lichaam meer voor een anaërobe mode, die is niet zo effectief in het onderdrukken van eetlust.


gerelateerde artikelen