Platvoeten & sport

February 2

Platvoeten & sport

De meeste mensen met platvoeten geen problemen en vereisen geen behandeling voor hun toestand, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Deze personen kunnen het leiden van een normaal leven vol van lichaamsbeweging en sport. Voor anderen, platvoeten kunnen veroorzaken pijn en kunnen verminderen de flexibiliteit van de foot. Sport kunnen worden extreem moeilijk en pijnlijk met zere voeten. Een scala aan technieken en wijzigingen kan helpen om sport mogelijk hebt u een pijnlijke platvoeten. Altijd een arts te raadplegen als u pijn wegens platvoeten ervaart.

Platvoeten

De voorwaarde van platvoeten is ook bekend als pes planus. PES planus is een aandoening die invloed heeft op de boog of de wreef van de voet, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De boog wordt samengevouwen, en de hele zool van de voet de grond raakt als je loopt. U kunt worden geboren met deze aandoening, wat betekent dat de boog van uw voet nooit ontwikkelt zoals u groeien, of u platvoeten in volwassenheid verwerven kunt als de boog van je voet valt. Bij kinderen, kan een aandoening genaamd tarsale coalitie platvoeten veroorzaken. Deze aandoening treedt op wanneer twee of meer van de botjes in de voet zijn samen gesmolten. Tarsale coalitie kunt beperken beweging en leiden tot verworven platte voet.

Platvoeten en sport

PES planus is een tamelijk veel voorkomende aandoening. Voor de meeste individuen, platvoeten veroorzaken geen problemen en doen geen belemmering voor deelname aan sport. Voor een andere individuen, platvoeten kunnen leiden tot stijfheid, inflexibiliteit en pijn in de voeten. Platvoeten kunnen ook leiden tot enkels en lagere beenpijn. In de sport waarvoor een heleboel lopen, misschien voel je pijn over de onderkant van uw voeten. Deze pijn kan veroorzaken pijn in de knieƫn en benen evenals hinkend na inspannende activiteit. Sporten zoals honkbal waarvoor staat voor een lange periode van tijd kan pijn veroorzaken met platte voeten ook.

Schoeisel wijzigingen

Hebt u platvoeten, hebben u mobiliteit beperkt in je voeten. Dit gebrek aan beweging kunt u het opzoeken van een geschikt-fitting atletische schoen moeilijk. Platvoeten veroorzaken vaak de binnenkant van een schoen te breken, die in sportschoenen leidt tot onvoldoende ondersteuning. Speciale schoenen en inzetstukken kunnen helpen bij het verlichten van pijn en adres schoeisel behoeften voor sport. Orthese, bijvoorbeeld, kan helpen om stress op je voeten veroorzaakt door pes planus te verlichten. Ze ondersteunen, verbeteren van demping en herverdeling van de druk op de voet.

Behandeling

Platvoeten kunnen nooit vereisen behandeling, volgens Children's Memorial Hospital. In sommige gevallen, kunnen stretching en versterking van de oefeningen helpen te verminderen van de rigiditeiten van uw platte voeten. U kunt ook chirurgie te corrigeren deze aandoening hebben. Naar adres platvoeten, een chirurg een implantaat plaatsen in uw mond om de boog. Deze operatie wordt niet aanbevolen voor kinderen en adolescenten.


gerelateerde artikelen