Is het veilig om te neem 5-HTP & Wellbutrin?

November 24

Is het veilig om te neem 5-HTP & Wellbutrin?

Bupropion is een recept antidepressiva medicijnen beschikbaar als het merk Wellbutrin. 5-hydroxytryptophan is daarentegen een over-the-counter supplement gebruikt voor een verscheidenheid van hygiƫnische omstandigheden, met inbegrip van voor het verlichten van de depressie. 5-HTP genoemd, verhoogt het supplement serotonineniveaus in de hersenen. Dit heeft het potentieel om negatieve reacties veroorzaken als 5-HTP wordt gecombineerd met bepaalde antidepressiva drugs. Raadpleeg uw arts alvorens 5-HTP supplementen neemt u Wellbutrin of eventuele andere Antidepressivum medicatie.

Gebruik

Artsen voorschrijven Wellbutrin ter verzachting van de symptomen van depressie bij mensen met matige tot ernstige depressie, bipolaire stoornis en seasonal affective disorder. Het is ook nuttig voor sommige mensen met attention deficit hyperactivity disorder. Het supplement 5-HTP zegt kan ongeveer even doeltreffend zijn als sommige geneesmiddelen op recept voor het verlichten van depressie, MedlinePlus, een dienst van de Amerikaanse National Library of Medicine.

Serotoninesyndroom

5-HTP combineren met bepaalde antidepressiva kan serotonineniveaus en activiteit te worden te hoog. Deze aandoening, die bekend staat als serotoninesyndroom, ernstige symptomen heeft en kan levensbedreigend. Voorbeelden van antidepressiva die op deze manier met 5-HTP samenwerken zijn selectieve serotonine heropname remmers, SSRI's en monoamine-oxidase remmers genoemd. Wellbutrin, echter, is niet remmen monoamino-oxidase of de heropname van serotonine en heeft alleen milde effecten op de activiteit van serotonine. In feite, is zijn antidepressiva mechanisme onbekend, volgens DailyMed, een andere website van de US National Library of Medicine. Wellbutrin kan echter problemen met 5-HTP ook veroorzaken.

Case Study

Een artikel gepubliceerd in de September-oktober 2004 nummer van "Klinische neurofarmacologie" beschrijft een case-studie waarin een vrouw nemen van bupropion en de SSRI sertraline serotoninesyndroom ontwikkeld. Voordat dit, had geen gevallen bupropion verbinden met het syndroom gemeld in de medische literatuur, volgens de auteurs. De vrouw ervaren schokken van haar armen, onhandigheid, verwarring, vergeetachtigheid, agitatie en lethargie. Haar symptomen verdwenen nadat artsen veranderd haar medicatie.

Overwegingen

Drugs.com wordt niet weergegeven voor een interactie tussen Wellbutrin en 5-HTP. Om aan de veilige kant, vraag uw arts over de veiligheid van het combineren van de Wellbutrin en 5-HTP of elke andere supplementen. Wellbutrin interageert met meer dan 600 medicijnen en supplementen, volgens Drugs.com.


gerelateerde artikelen