Salie olie gebruik

December 5

Salie olie gebruik

Salie olie is gemaakt van gedroogde Salie bladeren en heeft culinair, gezondheid en schoonheid voordelen. Salie olie-extract is sterke en potentieel giftig als te veel wordt verbruikt, terwijl clary sage etherische olie dezelfde voordelen met minder bijwerkingen biedt. Beide soorten salie olie, naast de salie olie capsules, kunnen worden gevonden op gezondheid voedingswinkels met specifieke product richtingen en dosering informatie. Het is belangrijk te volgen van de dosering informatie voor maximale voordelen en veiligheid.

Culinaire

Salie olie-extract wordt gebruikt in culinaire gerechten toe te voegen smaakstof en verbergen van voedsel sterke geuren, bijvoorbeeld de geur van vis. Het wordt vaak gebruikt voor Italiaanse gerechten en pluimvee- of kalfsvlees, maar slechts twee tot drie druppels moeten tegelijkertijd worden gebruikt. Grotere hoeveelheden van salie olie kunnen ook worden gemaakt door verwarming van Salie bladeren in een pannetje van olijfolie

Huid

Salie olie is vaak gebruikt om een zoete en aardse geur voor parfums en zeep. Het is ook nuttig voor huidaandoeningen zoals dermatitis, psoriasis en overmatig zweten. Tien druppels van clary sage etherische olie kan worden toegevoegd aan een warm bad te kalmeren huidaandoeningen.

Mond

Salie olie extract kan worden gebruikt om mond problemen te verhelpen. Door toevoeging van twee tot drie druppels Salie olie uitpakken naar 1/2 kopje water, is een verdunde oplossing van salie gemaakt. Deze oplossing kan worden gargled om te kalmeren een zere keel of zwiepte rond in de mond te verminderen van de productie van speeksel en genezen gezwollen en bloeden tandvlees. De salie olie-oplossing moet na gebruik worden spugen.

Aromatherapie

Wanneer gebruikt als een aromatherapie behandeling, kan salie olie verminderen stress, zenuwen kalmeren en verminderen van de symptomen van depressie. Het toevoegen van twee tot drie druppels Salie olie uitpakken naar een luchtbevochtiger of 10 druppels van clary sage etherische olie aan een bad kan verminderen stress niveaus. Twee druppels Salie olie-extract kunnen worden toegevoegd aan 1 tbsp. van een basisolie, zoals amandel- of groente, voor een rustgevende massage.

Geheugen

Psychologie meldt vandaag dat wetenschappers van de universiteiten van Newcastle en Northumbria in Engeland gevonden dat salie olie verbeterde kortetermijngeheugen bij sommige patiƫnten tabletten door remming van een enzym dat de chemische boodschapper acetylcholine, breekt het verbeteren van geheugen. Salie olie tabletten kunnen worden gevonden op gezondheid voedingswinkels samen met gedestilleerd vormen van salie olie die kunnen worden gebruikt voor thee.


gerelateerde artikelen