Wat Is normaal bloed suiker bereik in de A.M.?

December 12

Wat Is normaal bloed suiker bereik in de A.M.?

De Centers for Disease Control and Prevention voorspelt dat het aantal diabetici in de Verenigde Staten kan dubbele of zelfs drievoudige tegen 2050. Volgens 2007 verstrekt informatie door de CDC, ongeveer 5,7 miljoen Amerikanen hebben al diabetes gediagnosticeerd. De symptomen van diabetes zijn soms vage en niet-specifieke, dus je zou kunnen hebben van deze ziekte en zelfs niet het weten totdat u al complicaties zoals nierschade ontwikkelt. Controleren van uw bloedglucose kan bij het vaststellen van diabetes eerder en zijn complicaties voorkomen.

Classificatie

In 2010, de American Diabetes Association bijgewerkt haar indelingsschema voor diabetes zijn diabetes type 1, type 2 diabetes, zwangerschapsdiabetes--diabetes die tijdens de zwangerschap ontwikkelt-- en diverse oorzaken hebben, zoals mucoviscidose of drug-geïnduceerde diabetes. Dit paradigma biedt een basis voor diabetes screening, diagnose en behandeling. Volgens een April 2010 "American Family Physician" bekijken, type 2 diabetes rekeningen voor 90 tot 95 procent van alle mensen met diabetes in de Verenigde Staten.

Methoden

Ongeacht het type diabetes iemand heeft, de diagnose is gebaseerd op 1 van de 3 methoden van bloed glucose meting: kun je een willekeurige bloed glucose meting--een "steekproef"--op elk moment van de dag, ongeacht de maaltijden. Een hemoglobine A1C schat uw gemiddelde bloedglucose de voorafgaande 90 dagen; ook kan worden genomen zonder maaltijden. Een nuchtere bloed glucose meting komt meestal in de ochtend, na ten minste 8 uur van onthouding van voedsel.

Diagnose

Als u een enkele willekeurige bloed glucose meting hoger dan 200 mg/dL i.s.m. de symptomen van de diabetes--vermoeidheid, vaak moeten plassen, overmatige dorst, wazig zicht of gewicht verlies--hebt diabetes. Een hemoglobine A1C lezen boven de 6,5 procent op twee afzonderlijke gelegenheden is voldoende om een diagnose van diabetes. Ook hebt u een nuchtere bloedglucose boven 125 mg/dL op twee afzonderlijke gelegenheden, hebt je diabetes. Hoewel het is niet relevant in de diagnose van diabetes, overwegen de meeste laboratoria 60 tot en met 65 mg/dL aan de onderkant van een normale nuchtere bloed glucose bereik worden.

Verhoogd risico

In 2003 heeft de American Diabetes Association criteria voordeidentificatie van mensen wiens bloed-tests zijn geen diagnose van diabetes, maar die kunnen snel ontwikkelen de ziekte vastgesteld. Deze richtsnoeren omvatten "categorisering van verhoogd risico voor diabetes,", die voorheen werden genoemd "prediabetes" of "borderline diabetes." Als uw nuchtere bloedglucose tussen de 100 en 125 mg/dL valt, u worden beschouwd als visueel gehandicapten nuchtere glucose, en uw arts kan aanbevelen dieetveranderingen, gewichtsverlies, oefening of andere veranderingen in levensstijl te voorkomen van de progressie naar diabetes. Er bestaan soortgelijke richtsnoeren voor willekeurige glucose en hemoglobine A1C metingen. Vraag uw arts als u moet worden gescreend voor diabetes.


gerelateerde artikelen