De Essenen dieet

November 28

De Essenen dieet

De Essenen waren een kleine sekte van Messiaanse-apocalyptische Joden die Jeruzalem om te wachten een apocalyps had verlaten en de komst van een nieuwe Messias in hechte ascetische gemeenschappen in de buurt van de dode zee uit de tweede eeuw BCE door middel van de eerste eeuw CE. Ze gelijkvormig strikt Levitische zuiverheid wetten, beoefend celibaat, gedeelde eigendom gezamenlijk en bloedige offers onthouden. In de 18e en 19e eeuw theorie sommige geleerden dat Jezus zou zijn geassocieerd met de Essenen, maar die theorie is sindsdien in het algemeen verlaten. Bepaalde moderne gemeenschappen probeert te passen een "esse dieet" voor een combinatie van gezondheids- en spirituele redenen.

Dode Zeerollen

De Essenen bekend was vóór 1947, voornamelijk door middel van korte beschrijvingen van de drie oude bronnen, Pliny, Josephus en Philo. In 1947 ontdekt Bedouin geit herders een grot in de regio Qumran in de buurt van de dode zee met klei potten gevuld met manuscripten, zoals beschreven door Marilyn J. Lundberg op de westelijke Semitische Research Project website. Tussen 1947 en 1956 ontdekte archeologen overblijfselen van ongeveer 800 manuscripten en duizenden fragmenten van vroege Joodse documenten in de Qumran grotten. Zowel de datum en locatie suggereren dat de Qumran gemeenschappen werden bezet door het volk genoemd Essenen door antieke bronnen.

De handleiding van Discipline

Een van de Dode Zeerollen, "The Manual van Discipline," geeft een beeld van het gewone leven van de Gemeenschap. Als de gemeenschapsregels van de Pythagoreërs, of de monastieke regels van de woestijn vaders uiteengezet "The Manual van Discipline" gedrags richtlijnen voor de Essenen Gemeenschap. Op een manier die doet denken aan de eucharistieviering van het christendom, zou een priester brood en wijn voor de maaltijd zegenen. Maaltijden waren communale en leden waren verboden eten bereid door mensen van buiten de Gemeenschap.

Esse evangelie van vrede en dieetwetten

De zogenaamde "esse evangelie van de vrede" is het werk van Edmund Bordeaux Szekely, die beweerde te hebben vertaald uit handschriften in de bibliotheek van Monte Cassino, samen met twee andere esse Evangelies die hij beweerde te hebben gevonden in de Biblioteca Apostolica Vaticana verborgen gehouden. Zijn eisen van het bestaan van de manuscripten waarop deze vertalingen zijn gebaseerd zijn nog niet onafhankelijk geverifieerd, en veel van de praktijken die hij beschrijft zijn meer typisch voor vroege 20e-eeuwse spirituele bewegingen dan voor wat is bekend over vroege jodendom.

Esse dieet

De zogenaamde "Esse" dieet afgekondigd door groepen als "De volgorde van de Nazorean Essenen" zijn in wezen lacto-vegetarische, met een nadruk op rauw voedsel en een gekiemde tarwebrood, bekend als "Esse" of "manna brood." Hoewel veel lacto-vegetarische diëten zijn qua voedingswaarde evenwichtig, dient u uw gezondheid-zorgverlener raadplegen alvorens op een "Esse" dieet,


gerelateerde artikelen