Hoe te behandelen van littekenweefsel

June 3

Littekens zijn het eindresultaat van de lichaamseigen natuurlijke helende processen. Allerlei verwondingen--verbrandt, snijdt, chirurgische incisies en trauma--formulier littekens wanneer ze genezen. Deze littekens kunnen van verschillende vormen, maten en kleuren. Littekens zijn soms verhoogd van de omliggende gebieden van de huid. Dergelijke een litteken opvalt en is het zeer merkbaar. Of het litteken wordt verhoogd of niet, is haar herstel nodig. Een van de manieren waarop de littekens kan worden verminderd is massage van het litteken. Uw dermatoloog kan deze massage voor u uitvoeren. U kan zelfs leer en het uit te voeren op jezelf.

Stap 1

Een antiseptische lotion van toepassing op het litteken. Kunt uw wijs- en ringvinger wrijf de lotion in het litteken in cirkelvormige bewegingen. Blijven maken deze circulaire bewegingen dwars op de lengterichting van het litteken en zelfs rond het littekenweefsel.

Stap 2

Gebruik beide handen om kris-kras masseren beweging door de lengte van het litteken. Om dit te doen, trek de index en ringvinger op één van uw handen over het litteken terwijl het duwen van de index en de ringvinger van de andere hand overheen.

Stap 3

Gebruik slechts een hand om te voeren deze massage op een gebied dat kan worden bereikt slechts door een enkele hand. In een dergelijk geval, kan de kris-kras beweging van trekken en duwen de huid worden uitgevoerd door de één hand die toegang heeft.

Stap 4

Verhogen en knijp het littekenweefsel met uw duim en wijs- en ringvinger. Wrijf de vingers tegen het littekenweefsel terwijl de duim stationaire, dan glijden je duim langs de lengte van het litteken aan de andere kant van de beknelde huid. Herhaal langs de lengte van het litteken.

Stap 5

De index en ringvinger rechtsom en linksom maken soepele cirkels langs het littekenweefsel draaien. Meer lotion van toepassing indien de behoefte zich voordoet en afwerking van de massage wanneer de lotion volledig geabsorbeerd in de huid is.

Waarschuwingen

  • Stoppen met het masseren van het litteken zodra u ervaring eventuele bloeden, roodheid of pijn.

Tips

  • Altijd het litteken te controleren voordat het masseren. Als er een pauze in de huid, zou het masseren alleen schade veroorzaken de om ernstiger.

Wat die u nodig hebt

  • Antiseptische lotion

gerelateerde artikelen