Misselijkheid, braken & hoofdpijn met oefening

June 14

Misselijkheid, braken & hoofdpijn met oefening

Tijdens de krachtige oefening ondervinden individuen bijwerkingen of symptomen van overdreven inspanning. Daarbij kan men denken misselijkheid, braken en hoofdpijn. Voor het grootste deel, is elk symptoom behandelbaar, vooral als u stop uitoefenen zodra de symptomen zich voordoen. Als de symptomen op een regelmatige basis tijdens de oefening blijven, deskundig medisch advies inwinnen van uw arts vaststellen van de oorzaak en zorg ervoor dat er geen onderliggende gezondheidsvoorschriften.

Hoofdpijn

Uitoefening of inspanning, hoofdpijn vallen in twee categorieën: primaire en secundaire hoofdpijnen. Primaire hoofdpijn zijn niet levensbedreigend. Ze worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals spanning, stress, verwijding van bloedvaten, uitputting van zuurstof in de hersenen de bloedvaten of verhoogde bloeddruk. Secundaire hoofdpijn zijn levensbedreigend. Ze zijn te wijten aan een onderliggende ziekte zoals bloeden in de dunne membranen van de hersenen, infectie van de hersenen, hersentumor, barsten of ballonvaren van bloedvaten, beroerte of een hartaanval.

Hoofdpijn behandelingen

Behandeling voor oefening hoofdpijn omvat pijnstillers zoals ibuprofen of indomethacin. In het geval van een primaire oefening hoofdpijn, zoals een oefening geïnduceerde migraine, zijn anti-migraine tabletten aanbevolen voordat oefening, vooral wanneer de hoofdpijn voorspelbaar is. Echter, in geval van onvoorspelbare hoofdpijn, preventieve medicijnen zoals propranolol worden voorgeschreven door een arts voor weken tot een maand, afhankelijk van de frequentie en de intensiteit van de hoofdpijn. Naast medicijnen, kan rust in een donkere kamer helpen het lichaam te ontspannen en te overwinnen oefening geïnduceerde hoofdpijn.

Misselijkheid en braken

Oefening soms kan leiden tot misselijkheid en braken, vooral als de training intens is. Dit gebeurt voornamelijk wanneer de bloedtoevoer naar de intestinal traktaat wordt verlaagd. Onvoldoende bloedtoevoer resulteert in het darmkanaal, niet in staat zijn om te verteren de maaginhoud, waardoor misselijkheid, braken, diarree en buik krampen, vooral indien gepaard gaat met uitdroging bij warm weer. Als een training veroorzaakt misselijkheid en braken, stop uitoefenen en op de vloer liggen. Slok op wat water om te helpen met het vervangen van verloren vloeistoffen. In de meeste gevallen, na verloop van tijd zal het lichaam zelf aan te passen en de VO2 max, die de maximale hoeveelheid zuurstof gebruikt in een minuut, een indicator van de cardio-respiratoire uithoudingsvermogen verbeteren. Als braken aanhoudt, neem dan contact op met uw arts.

Let op

Als een hoofdpijn post-Exercise, zelfs na de toediening van medicatie blijft, een arts raadplegen. Het is ook belangrijk om te houden jezelf gehydrateerd vóór, tijdens en na het sporten. Gebrek aan goede hydratatie kan leiden tot hoofdpijn en misselijkheid tijdens de oefening. Als misselijkheid en braken niet stopt na ophouden van oefening, moet u een arts raadplegen voor de juiste behandelingen.


gerelateerde artikelen