Is het veilig om te neem Vitex totdat u ontdek je zwanger bent?

October 8

Is het veilig om te neem Vitex totdat u ontdek je zwanger bent?

Vitex, een kruid ook bekend als chasteberry, wordt het vaak gebruikt als een alternatief medicijn voor onvruchtbaarheid. Vitex wordt ook gebruikt om te behandelen van menstruele problemen, verbeteren aanbod van de melk van de borst, borstpijn te verminderen en te verlagen van prolactine niveaus, die soms leiden onvruchtbaarheid tot kunnen. Als u wel zwanger, stop met vitex, die is niet als veilig beschouwd voor gebruik tijdens de zwangerschap, eMedTV waarschuwt. Gebruik geen vitex als een IVF-behandeling zonder eerste het gebruik ervan te bespreken met uw arts, die kan u precies vertellen wanneer te stoppen met het kruid als u zwanger.

Acties

Vitex dopamine receptoren in de hersenen stimuleert, en invloed kan zijn op het hormoonniveaus. Lage doses van vitex kunnen oestrogeenspiegels verlagen. Oestrogeen, de dominante vrouwelijke hormoon, stijgt naarmate een follikel met een ei zich ontwikkelt. Progesteron, het hormoon geproduceerd door het corpus luteum, het restant van de follikel na eisprong, stijgt ook als je een lage dosis vitex nemen. Hoge doses van vitex lijken niet te wijzigen van vrouwelijke hormoonniveaus, eMedTV staat. Vitex kan ook iets lagere follikelstimulerend hormoonniveaus

Effecten

Vitex kan verbeteren corpus luteum-deficiëntie, lage niveaus van progesteron na de eisprong die met de innesteling van het embryo interfereren kan. Stimulatie van dopamine kan remming van prolactine vrijlating; hoog prolactine niveaus kunnen verstoren ovulatie door remming van de vrijlating van FSH en gonadotropin - releasing hormoon. Vrouwen met polycysteus ovarium ziekte, die vaak geen eisprong, wellicht ook hoog prolactine niveaus. De verschillende effecten van vitex op hormonen kunnen de kans op zwangerschap bij vrouwen met een ovulatoire gebreken verbeteren.

Bijwerkingen

Vitex, kan zoals andere kruiden, bijwerkingen hebben. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, maagklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, acne, duizeligheid, gewichtstoename en menstruele onregelmatigheden. Aangezien vitex hormoonniveaus beïnvloeden kunt, zou kunnen de invloed ervan op zwangerschap schadelijk zijn.

Overwegingen

Vitex heeft verschillende effecten bij verschillende doseringen, en enkele klinische studies zijn gedaan om vast te stellen welke dosis zou kunnen helpen en die schade kunnen toebrengen. Baby hoop stelt een dosis van 60 druppels Vitex tinctuur, gestandaardiseerd bevatten 6 procent agusides of 175 mg van gestandaardiseerde Vitex extract, gestandariseerd bevatten 6 procent agusides. Supplementen zoals FertilAid voor vrouwen, ontwikkeld door verloskundige Amos Grunebaum, M.D. bevatten vitex, onder andere kruiden zoals rode klaver en gingko, maar het bedrag waarmee in het supplement wordt niet vermeld op de ingrediëntenlijst. De website FertilAid verklaart dat FertilAid niet als u momenteel vruchtbaarheid drugs moeten worden genomen.


gerelateerde artikelen