Lopende & zenuwen Impingement

June 9

Lopende & zenuwen Impingement

Hardlopen is een populaire bezigheid voor gewichtsbeheersing, cardiovasculaire gezondheid stimuleren, blazen af stress en versterking en toning van de benen. Pijnen en pijnen worden uitgevoerd, zijn echter vrijwel onvermijdelijk. Terwijl ongemak strike meestal spieren en bindweefsel, is een occasionele boosdoener zenuw impingement, veroorzaakt door een schoen of anatomische structuur op te drukken op een zenuw. Deze voorwaarde veroorzaakt ook een beknelde zenuw of zenuw entrapment genoemd, schieten pijn, gevoelloosheid en andere symptomen niet typisch is voor de meeste stromend verwondingen.

Compressie van de zenuw in je voeten

Impingement van de zenuw in de enkel of voet wordt meestal veroorzaakt door schoenen die te strak zijn doorspekt of anderszins slecht passende. Compressie van het onderste deel van de nervus in de enkel of aan de bovenkant van de voet zelf leidt tot tintelingen, pijn of gevoelloosheid op de bovenkant van de voet en soms strekt zich uit tot de tenen.

Het kalf en scheenbeen spieren

Een uitpuilende tussenwervelschijf in de lumbosacrale ruggengraat--de meest voorkomende locatie voor dit soort terug probleem--kan van invloed zijn op de wortels van de zenuwvezels die helemaal naar beneden je been naar de musculus gastrocnemius van uw kalf lopen. Deze impingement resulteert in zowel sensorische als motorische handicap, met gevoelloosheid en tintelingen gepaard met een verminderde capaciteit om te duwen uit met je tenen tijdens het hardlopen. Als het impingement aan uw lendenwervels 5 plaatsvindt, kan dropvoet kan leiden tot gebrek aan spiercontrole.

Peroneale zenuw Entrapment

De peroneale zenuw, afsplitsing van de sciatric zenuw, biedt sensatie aan de voorzijde en de zijkanten van uw schenen en de bovenkant van je voeten, volgens Johns Hopkins Medicine, in "Peroneale zenuw verwonding--dropvoet." Deze zenuw kan worden gecomprimeerd tijdens lopen, wat resulteert in schieten pijnen om uw voet en gevoelloosheid, tintelingen en zwakte van de spieren van uw shin. Hoewel deze symptomen vergelijkbaar met die veroorzaakt door een uitpuilende tussenwervelschijf zijn, kan de locatie van de pathologie worden bevestigd door te tikken of aanraken van het fibular hoofd, een actie die pijn in het geval van peroneale zenuw betrokkenheid lokt.

Piriformis syndroom

Gemeenschappelijk onder afstand lopers, piriformis syndroom heeft invloed op een kleine spier onder de spier van de gluteus genaamd de piriformis, waardoor je bekken tijdens de training stabiliseren. De herhaalde motie van het runnen van gecombineerd met de kleine omvang van de piriformis spier resulteert in aanscherping, ontsteking en impingement op de nervus ischiadicus. Pijn vindt plaats tussen het centrum van uw bil en uw heup, meestal aan één kant.


gerelateerde artikelen