Wat zijn de oorzaken van terugkerende hoofdpijn?

April 10

Wat zijn de oorzaken van terugkerende hoofdpijn?

Hoofdpijn begint als gevolg van verschillende oorzaken. Sommige mensen ervaren een hoofdpijn elke keer in een tijdje, terwijl anderen last van frequente, soms dagelijks, pijnlijke hoofdpijn hebben. De frequentie van de terugkerende hoofdpijn kan worden verlaagd indien patiënten op de specifieke oorzaken van hun hoofdpijn richten kunnen.

Migraine-hoofdpijn

Een migraine-hoofdpijn meestal optreedt aan één zijde van het hoofd, maar tegelijkertijd ook aan beide zijden kan optreden. Sommige mensen ervaren een aura voordat ze een migraine. Een aura veroorzaakt een visuele verstoring zoals een zigzag licht in het oog of een blinde vlek vóór de hoofdpijn pijn optreden. Tijdens een migraine-hoofdpijn, de bloedvaten in de hersenen vernauwen en verwijden, waardoor de hoofdpijn pijn, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Stress, alcohol, voedingsmiddelen zoals kaas of chocolade, heldere lichten en slaapstoornissen kunnen leiden tot een migraine-aanval.

Spanning

De meest voorkomende soort hoofdpijn--beïnvloeden tot 78 procent van de Amerikanen--veroorzaakt door spanning, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Sommige mensen lijden aan chronische spanningshoofdpijn en ervaren pijn die begint aan de achterkant van het hoofd en verspreidt zich naar voren. Dit soort hoofdpijn veroorzaakt ook pijn in de nek.

Voorwaarden van de hersenen

Een aandoening van de hersenen heeft de potentie om terugkerende hoofdpijn veroorzaken. Hersentumoren, een infectie van de bekleding van de hersenen, een abces van de hersenen en het oog kunnen stoornissen herhalen hoofdpijn veroorzaken totdat de onderliggende aandoening onder controle is. Ongecontroleerde hoge bloeddruk kan een beukende hoofdpijn veroorzaken.

Sinus problemen en allergieën

Chronische sinus infecties en allergieën kunnen terugkerende hoofdpijn veroorzaken. Een sinus-infectie--meestal veroorzaakt door bacteriën, virussen of een abscessed tand--veroorzaakt ontsteking in de sinus Holte, en een hoofdpijn kan veroorzaken over het voorhoofd. Seizoengebonden allergieën kunnen congestie veroorzaken in de sinussen, ook waardoor een hoofdpijn.

Clusterhoofdpijn

Een cluster-hoofdpijn kan veroorzaken scherpe, ernstige pijn aan één zijde van het hoofd bij de tempel. De pijn kan ook optreden rond het oog. Het oog en een neusgat aan de aangedane zijde van het hoofd kunnen water, en de patiënt kan rusteloos ook. De pijn duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten. De hoofdpijn vaak voorkomen voor 1 tot 3 maanden, dan komen niet weer voor maanden of zelfs jaren, volgens The Merck Manuals Online medische bibliotheek.

Rebound-Effect

Nemen triptan medicijnen voor de behandeling van een migraine, overmatig gebruik van pijnstillers en nemen cafeïne om te stoppen met de hoofdpijn kan leiden tot een verslechtering van de hoofdpijn pijn. Triggering meer hoofdpijn in het algemeen doet zich voor wanneer een individu de medicijnen vaker dan twee of drie keer per week, volgens The Merck Manuals Online medische bibliotheek neemt.


gerelateerde artikelen