Montignac dieet informatie

April 30

Montignac dieet informatie

Vóór het South Beach dieet was er Michel Montignac, die een dieet gebaseerd op het concept van zich te concentreren op gezonde koolhydraten heeft gemaakt. Montignac vernoemd zijn eten plan de methode Montignac en waarschuwde dat het is niet een dieet maar een evenwichtige manier van eten. De methode Montignac biedt aanbevelingen die u kunnen helpen gewicht te verliezen en het risico van chronische ziekten zoals type 2 diabetes en hart-en vaatziekten, volgens de methode van Montignac website.

Houding ten aanzien van gewichtstoename

Montignac geloofde hoge bloedsuikerspiegel te zijn de primaire oorzaak van gewichtstoename en obesitas. Onder normale omstandigheden, de alvleesklier scheidt het hormoon insuline in reactie op het aandeel van koolhydraat-bevattende voedsel geconsumeerd. Bij sommige mensen, de alvleesklier overreageert en produceert meer insuline nodig dan vereist. Montignac geloofde dat een hoge-koolhydraten dieet een centrale rol in de productie van overtollige insuline speelt. Insuline maakt het mogelijk voor glucose te krijgen in je cellen, maar het speelt ook een rol bij vetopslag, volgens Montignac.

Glycemische Index

Gebaseerd op de theorie dat een hoog-glycemische dieet gewichtstoename, de oplossing--volgens Montignac bevordert--is aan te passen een laag-glycemische dieet ter bevordering van gewichtsverlies. De glycemische index is een ranking systeem van nul tot 100 die hoe snel meet en drastisch een koolhydraat voeding verhoogt je bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen die het uitoefenen van een minimale impact op de bloedsuikerspiegel hebben een lage ranking, en voedingsmiddelen die een belangrijke invloed hebben hebben een hoge ranking.

Klinische ondersteuning

Onderzoekers vergeleken de effecten van een laag-glycemische dieet bereid volgens de methode van Montignac aan de American Heart Association dieet bij overgewicht mannen met abdominale obesitas. Die overtollige gewicht in uw buik is gekoppeld aan een verhoging van risico op hart-en vaatziekten. De laag-glycemic Montignac-stijl dieet resulteerden in een daling van 35 procent in triglyceriden, in vergelijking tot een afname van 25 procent op de AHA-dieet. Bovendien, resulteerde het Montignac-stijl dieet in een duidelijke afname in de niveaus van de insuline, wat resulteert in meer gunstige glucose metabolisme, terwijl de AHA dieet niet. De methode Montignac een gunstiger effect op andere metabole risicofactoren uitgeoefend en kan bieden unieke voordelen, concludeerde de studie gepubliceerd in November 2001 de kwestie van de "British Journal of Clinical Nutrition."

Laag-glycemische voedingsmiddelen

Kies ter bevordering van gewichtsverlies, koolhydraten met een glycemische index van 50 of lager, volgens de methode van Montignac. Verkrijgen van een lijst met glycemische index biedt een instrument voor het laag-glycemic opties gemakkelijk te identificeren. Voorbeelden van laag-glycemische voedingsmiddelen zijn hummus, volkoren spaghetti, bonen, linzen, magere zuivelproducten, gerst en tarwe tortilla. Voorbeelden van laag-glycemic vruchten zijn peren, perziken, pompelmoes, appelen en sinaasappelen. U zou het vermijden van hoog-glycemische voedingsmiddelen, zoals wit brood, witte pasta, witte aardappelen en witte-bloem tortilla's.

Algemene richtsnoeren

De methode Montignac niet beperkt de hoeveelheid voedsel die u kunt eten, en je niet hoeft te rekenen van de koolhydraten. Samen met laag-glycemische koolhydraten te kiezen, je eet gezonde vetten en mager eiwit. Het doel is om te kiezen van de nutriënt-dichte voedingsmiddelen die de gezondheid bevorderen. Montignac raadt kiezen onverzadigde vetten en het vermijden van de verzadigde verscheidenheid. Avocado, plantaardige oliën, noten en vis bieden goede bronnen van onverzadigde vetten. Nadat u uw streefgewicht hebt bereikt, kunt u uitbreiden naar voedingsmiddelen met een hogere glycemische index, zolang ze gezond zijn en in een gematigde portiegrootte.


gerelateerde artikelen