Doel van citroenzuur zuren in Body Wash

May 2

Doel van citroenzuur zuren in Body Wash

Citroenzuur, die gewonnen uit citrus vruchten of lab-geteeld worden kunnen, wordt gebruikt als additief voor voedsel en huidverzorging producten. In voedsel, citroenzuur inzetbaar maken een scherpe smaak. In cosmetische producten, zoals body wash, wordt deze toegevoegd voor de schuimvorming, exfoliant, samentrekkend en conserveringsmiddel kwaliteiten. Citroenzuur is veilig voor de meeste huidtypes, maar kan leiden tot milde irritatie voor sommige.

Exfoliant

Exfoliërende lichaam wast bevatten additieven waarmee dode huidcellen schuur en verzachten van ruwe plekken. Zuren en extracten toegevoegd aan deze lichaam wast zachtjes irriteren de huid genoeg te slough af de overtollige huidcellen. Citroenzuur, een gemeenschappelijk additief in drogisterij zowel high-end lichaam wast, is een alfa hydroxy fruit zuur dat dergelijke exfoliërende eigenschappen heeft. Exfoliërende wast ook de neiging om het opnemen van oliën en boters die kalmeren de huid zuur-endometriumvoering en laat het zachte.

Bloedstelpend middel

Samentrekkend lichaam wast zijn gemaakt voor de vette en acne-gevoelige huid. Samentrekkend additief--ook vaak gevonden in gezicht reinigingsmiddelen en acnebehandelingen--haalt of droogt de huid. Veel samentrekkend additieven zijn beschikbaar voor het lichaam en de cosmetische industrie en omvatten toverhazelaar, alcohol, havermout en citroenzuur. Een samentrekkend lichaam wassen mag de alpha hydroxy acid-eigenschappen van citroenzuur combineren met andere soorten astringents om de gewenste kracht en doeltreffendheid.

Schuim en Fizz

Citroenzuur kan bijdragen tot de handeling van een schuimende of bruiste in bad en body producten. Lichaam wast, Bad "bombs" (ook bekend als "fizzies" Bad) en bad kristallen kunnen bevatten citroenzuur om bij te dragen een wervelende kwaliteit aan het product. Citroenzuur is echter niet de primaire schuimvorming of lathering agent gevonden in lichaam wast. Integendeel, sodium laureth sulfaat is de belangrijkste additief gebruikt voor het maken van een rijke schuim, welke citroenzuur voegt een fizzier kwaliteit of aids in de productie van schuim.

Conserveermiddel

Omdat citroenzuur een natuurlijk afgeleide product met conserveermiddel eigenschappen is, wordt het gebruikt in veel natuurlijke bad en lichaam producten uit te breiden hun plank leven. Citroenzuur stabiliseert de ingrediënten in lichaam wast--evenals andere producten, met inbegrip van sommige levensmiddelen--afbraak, bederf en bacteriegroei te voorkomen. Citroenzuur mogen worden gebruikt in combinatie met andere natuurlijke conserveringsmiddelen, zoals vitamine E.


gerelateerde artikelen