Meniscus scheuren in Yoga

March 5

Meniscus scheuren in Yoga

De meniscus is een C-vormige stukje kraakbeen gelegen tussen uw scheenbeen en bovenbeensbot. Elke knie heeft twee menisci. Een gescheurde meniscus kan veroorzaken pijn, zwelling en stijfheid. Als bepaalde yoga houdingen worden uitgevoerd zonder juiste groepering, dreigt uw meniscus voor letsel. Specifieke poses, ondertussen kunnen versnellen het genezingsproces nadat u last heeft van een gescheurde meniscus. Voordat u begint een nieuwe oefeningsprogramma, raadpleeg dan uw arts eerst.

Virasana

Virasana of held pose, is een knielende houding met je billen gepositioneerd op de vloer tussen je hielen. Deze pose kunnen maanden of jaren in om veilig te krijgen. Neem de tijd het beheersen om te vermijden de meniscus scheuren in de virasana. Yoga props zoals blokken of bolsters gebruiken om u te helpen. Uitlijnen uw thighbones zodat zij parallel aan elkaar en wees voorzichtig met je knieën naar binnen rollen. Als u van een scheur van de meniscus herstellende bent, Vermijd beoefenen virasana totdat u volledig worden hersteld.

Lotus Pose

Lotus pose is een zittende Wat Phra positie waar je voeten op de top van tegenovergestelde dijen zijn. Hebt u niet de nodige flexibiliteit in de heupen, kan niet de juiste positie van het stuitje worden bereikt, die zal leiden tot teveel druk op de menisci. Neem de tijd leren deze pose en terug af als je druk of pijn in de knieën.

Permanent Poses

Staande vormt in yoga die worden uitgevoerd met één of beide van de knieën gebogen kunnen versterken de gebieden rondom de menisci. Longe posities waarbij de knie halverwege gebogen en afgestemd op de enkel zal versterken de kraakbeen, ligamenten en pezen rond de knie. Praktijk Virabhadrasana II of Warrior II pose, regelmatig, vooral als u van een scheur van de meniscus herstellende bent.

Tips en overwegingen

Worden zacht met uw lichaam als u van een scheur van de meniscus herstellende bent. Praktijk zachter vormen van yoga en gemak terug in meer uitdagende stijlen. Praktijk onder begeleiding van een ervaren docent en raadplegen van uw leraar op uitlijning specificaties wanneer jullie naar geavanceerdere poses terugkeren. Overweeg ook om opneming van zwemmen, dat zacht voor de gewrichten is, in uw herstel regime.


gerelateerde artikelen