Symptomen van een gescheurde pees in de grote teen

June 20

Symptomen van een gescheurde pees in de grote teen

Het resultaat van gras teen--het resultaat van het overmatig buigen van uw grote teen omhoog kunnen de pezen gescheurd in uw grote teen. Gescheurde grote teen pezen kunnen ook het gevolg zijn van het folteringtechnieken van uw grote teen, verstuiking je teen of optreden in combinatie met een fractuur van de grote teen. Gescheurde pezen in uw grote tenen zijn pijnlijk en kunnen leiden tot meerdere symptomen. Neem contact op met uw arts als u persistente teen ondervindt of pijn voet.

Zwelling

Zwelling kunnen optreden langs de grote teen en langs uw metatarsale bot--de lange beenderen die verbinding maakt met je tenen. Zwelling kunnen mild of ernstig zijn afhankelijk van de omvang van de schade aan je pezen. U kunt trakteren zwelling door toepassing van ijs op de schade voor 20 minuten per keer, drie tot vier keer per dag. Uw arts kan voorstellen anti-inflammatoire geneesmiddelen om te helpen verminderen zwelling rond je pezen.

Pijn

U treedt pijn op uw eerste metatarsofalangeale gewricht en langs uw grote teen en uw eerste metatarsale bone. Pijn zal waarschijnlijk optreden onder je voet en tijdens het dragen van gewicht op het vooral merkbaar worden. Pijn kan uitstralen naar andere delen van je voet. Uw arts kan verlichten pijn adviseren door een anti-inflammatoire medicatie, ijsvorming uw getroffen teen en blijven uit uw getroffen voet.

Verminderde Range of Motion

Pijn en zwelling van uw grote teen gewricht kunnen uw bereik van de beweging beperken. U wellicht moeilijk je teen buigen of strekken het omhoog richting van je lichaam. Uw bereik van de beweging zal waarschijnlijk toenemen naarmate uw pijn en zwelling verdwijnen. Uw arts kan voorschrijven van fysiotherapie oefeningen om te helpen verhogen van uw bereik van de beweging zoals u van uw schade pees herstellen. Oefeningen kunnen omvatten op je tenen lopen, het schrijven van het alfabet met je grote teen of het ophalen van objecten met behulp van je tenen.

Problemen tijdens het lopen

Pijn, zwelling en beperkte bereik van de beweging kan bemoeilijken gewicht dragen. Uw grote teen gewricht is een gezamenlijke gewicht dragende in je lichaam die buigt en bochten als u beweegt. Als u uw grote teen pees ernstig gewond zijn, kan lopen erg pijnlijk worden. U kunt lopen met een slap of mei niet zitten kundig voor plaats van enig gewicht op je voet helemaal. Als dit het geval is, kan uw arts immobiliseren van je voet en het gebruik van krukken of een ander lopen ondersteunende apparaat ter bevordering van de genezing van uw teen gewricht voorschrijven.


gerelateerde artikelen