Bijwerkingen van vitamine D druppels voor baby 's

July 13

Bijwerkingen van vitamine D druppels voor baby 's

Je baby's lichaam vitamine D bij blootstelling aan zonlicht maakt, maar u zonnebrandcrème waarschijnlijk veel uitgeven op uw baby wanneer ze buiten is het beschermen van haar gevoelige huid. Healthychildren.org, een website van de American Academy of Pediatrics, raadt een vitamine D supplement, speciaal voor borstvoeding, ter voorkoming van rachitis, die is een ziekte die wordt gekenmerkt door te verzachten van de botten. Spreken met uw kinderarts voordat geven uw baby vitamine D druppels. Verder geven altijd de juiste dosis omdat geven uw baby teveel tot ongewenste bijwerkingen leiden kan.

Vitamine D

Vitamine D werkt nauw samen met calcium in je baby's lichaam te bouwen en onderhouden van sterke botten. Het regelt ook zijn immuunsysteem en cellen, die tegen kanker beschermen kunnen. Vitamine D wordt gevonden in sommige levensmiddelen, zoals vette vis, eieren, verrijkte melk en granen. Afgezien van rachitis bij kinderen, kunnen lage niveaus van vitamine D bijdragen tot kanker, hoge bloeddruk, depressie en obesitas. Alleen transfer kleine hoeveelheden vitamine D naar moedermelk, daarom kan uw arts voorstellen vitamine D druppels voor je baby.

Dosering

Borstvoeding moeten 400 internationale eenheden vitamine d per dag ontvangen, volgens de HealthyChildren.org website. Meestal vindt u deze druppels in een combinatie van 1 milliliter multivitamine of een vitamine die vitamine A, C en D. vitamine D bevat wordt toegevoegd aan zuigelingenvoeding, baby formule gevoed hoeft dus niet de druppels. De uitzondering op de regel is als uw baby in minder dan 32 ounces, of 1000 milliliter, van vitamine D-verrijkte formule per dag neemt.

Bijwerkingen

Gebruik de pipet die wordt geleverd met uw baby de vitamine D druppels en vul het aan het aanbevolen bedrag, zodat uw baby niet te veel. De toegestane bovengrens van vitamine D is 1000 IU voor zuigelingen van 0 tot en met 6 maanden en 1.500 IU voor zuigelingen 6 tot 12 maanden. Als u deze dosering overschrijdt, treedt baby's dorst, slechte eetlust, gewichtsverlies, bot pijn, vermoeidheid, zere ogen, jeukende huid, braken, diarree, constipatie, vaak moeten plassen, spier problemen en een metalen smaak in hun mond.

Complicaties

Chronische hoge niveaus van vitamine D kunnen ook verhogen calciumgehalte, volgens de website van het Linus Pauling Instituut. Hypercalciëmie is een term gebruikt om te veel calcium in het bloed. Het kan leiden tot nierstenen, botverlies en verkalking van organen zoals het hart en de nieren. Verkalking is een build van calcium in de bloedvaten of organen die met het orgel functioneren interfereren kunnen.


gerelateerde artikelen