De rol van voeding op de werking van het zenuwstelsel

June 14

Uw zenuwstelsel--samengesteld van de zenuwen in je lichaam, evenals uw ruggenmerg en hersenen--bevat miljarden cellen die communiceren en werken samen om uw gezondheid te behouden. Zenuw centra in de hersenen bepalen spierbeweging, cognitieve functioneren, leren en geheugen, zelfontplooiing en een aantal andere processen. Voedingsstoffen uit je voeding een rol spelen in de werking van je zenuwstelsel, bij te dragen aan de verschillende processen die vereist zijn voor de ontwikkeling en functie van cellen van het zenuwstelsel.

Leidende cel ontwikkeling van de hersenen

Voedingsstoffen uit uw voedsel kunnen een effect hebben op de ontwikkeling van de cel van het hersenen, bij te dragen tot een goede hersenfunctie. De vorming van zenuwcellen in de hersenen---een proces genaamd neurogenese--treedt op in utero bij te dragen tot een volwassen zenuwstelsel, alsook in volwassenheid te vergemakkelijken Geheugenvorming en leren. De regulering van de neurogenese bewijst essentieel, zoals abnormale proliferatie van cellen van de hersenstam neurologische stoornissen zoals hersenkanker kan veroorzaken. Vitamine D helpt bij het gedrag van de cellen van de stam van de hersenen bij ratten, voorwaarts bij de beheersing van neurogenese, volgens een studie gepubliceerd in het "International Journal of Developmental Neuroscience." Verder onderzoek naar de rol van vitamine D in de ontwikkeling van de hersenen en functie zal licht werpen op de rol op deze voedingsstof in de ontwikkeling van de cel van de menselijke hersenen.

Isolerende zenuwvezels

Zenuwstelsel werking ook afhankelijk van myeline--een soort isolatie waarmee voor efficiƫnte zenuw signaaloverdracht. Opgebouwd uit een aantal eiwitten en vetten, myeline omgeeft en isoleert zenuwvezels, bijdragen aan het verhogen van de snelheid waarmee zenuwen signalen kunnen verzenden. Verlies van myeline kunt voorkomen dat juiste zenuw celsignalen, wat leidt tot neurologische aandoeningen. Een aantal voedingsstoffen--met inbegrip van koper en vitamine B-12--bijdragen aan de myelineschede, en zowel van deze voedingsstoffen consumeren bewijst belangrijke functie van het zenuwstelsel.

Communicatie tussen cellen

Voedingsstoffen uit je voeding ook bijdragen aan communicatie tussen de hersencellen, een proces dat van essentieel belang voor het zenuwstelsel functie. Seingeving chemische stoffen, neurotransmitters, genaamd, is afhankelijk van de aanwezigheid van een aantal voedingsstoffen. Daaronder is tryptofaan--een onderdeel van eiwitten--evenals vitaminen B-6, B-12, B-1, B-3, B-5 en C. tekortkomingen in elk van deze voedingsstoffen vermogen van uw lichaam te synthetiseren neurotransmitters, en op zijn beurt interfereren met de communicatie binnen uw zenuwstelsel kan belemmeren.

Ondersteuning van elektrische zenuwimpulsen

Sommige voedingsstoffen uit je voeding halen ook de elektrochemische signalen dat het overbrengen van zenuwimpulsen. Na een cel releases neurotransmitters als u wilt starten van een signaal van de hersenen, reageren de naburige cellen door het genereren van een elektrisch signaal genoemd van een actie. Actie potentieel helpen gids hersenen cel gedrag, signalering voor een scala van reacties zoals geheugen herinnering, emoties, cognitieve dacht of beweging. De mineralen-natrium en kalium beide bijdragen tot actie potentieel. Dientengevolge, ernstige natrium of kalium deficiƫntie kan invloed hebben op je hersenen functioneren en nuttigen van voldoende hoeveelheden van deze mineralen bewijst belangrijk voor de gezondheid van uw zenuwstelsel.


gerelateerde artikelen