Wat is beter voor vechten: boksen of kickboksen?

July 27

Wat is beter voor vechten: boksen of kickboksen?

Een veel voorkomende vraag in kringen van de martial arts is wat stijlen zijn superieur in een straat gevecht. In veel gevallen is het een "appelen en sinaasappelen" argument, zoals het vergelijken van een grond vechten Kunsten, zoals worstelen tegen een stand-up kunst zoals karate. Kickboksen en boksen zijn zeer vergelijkbaar, echter, en een vergelijking tussen hen maakt meer zin dan vele anderen.

Gedeelde voordelen

Boksen en kickboksen delen vele voordelen als het gaat om een straat woordenwisseling. Beide bieden strijders met hulpprogramma's en strategieƫn te gebruiken als aangevallen. Beide bevatten strenge fysieke training om aanvallen harder getroffen en om te helpen de schade absorberen atleet. Misschien belangrijkste, als defensieve tactiek instructeur Lee Sprague wijst erop, boksers en kickboksers tijd geraakt. Dat betekent dat de slagen die ze in een gevecht ontvangen niet zal laten paniek.

Gedeelde nadelen

De gedeelde nadelen van kickboksen en boksen vloeien voort uit het feit dat beide als sporten worden beoefend. Sport Volg regels en regels niet in straat defensie-situaties. Bijvoorbeeld, zijn niet trappen naar de lies, hoewel heel gebruikelijk in een straat gevecht, toegestaan in boksen of kickboksen. Aldus is noch leert te leveren of te verdedigen tegen een. Evenzo, noch stijl behandelt eye kerving, bijten, aanvallen op de keel of enige vorm van verdediging van de grond.

Kickboksen voordelen

Het belangrijkste voordeel kickboksen heeft over Boksen is een scala aan hulpmiddelen. Kickboksers trainen hun handen, voeten, elleboog, knieƫn en soms hoofden als wapens voor opvallend. Niet alleen doen ze leren hoe om deze wapens te gebruiken, maar ze ook leren hoe te verdedigen tegen hen. Zoals Joe Lansdale hem beschrijven een woordenwisseling met een bokser, "hij was vrij goed, maar ik had vier wheel drive."

Boksen-voordelen

Waar kickboksen een scala van instrumenten leert, boksen is gespecialiseerd in een ding en een ding alleen: stoten. Een geschoolde bokser stoten zo goed dat boksen de enige westerse martial art was te imponeren Bruce Lee genoeg om de concepten onder zijn krijgskunst Jeet Kun doen. Boksers ook de neiging om sneller dan kickboksers, opnieuw als gevolg van de noodzaak van de verdediging tegen de bliksem snelle jabs of hun opleiding partners.

Belang van de Context

Er bestaat geen als een superieure martial stijl, volgens martial arts instructeur Dave Coffman. Er zijn superieure atleten, superieure coaches en superieure methoden van de opleiding. A gewijd, getalenteerde kickbokser met een ervaren coach zal verslaan een middelmatige of ongemotiveerd bokser, en vice versa. Tussen twee even getalenteerde atleten, een bokser en een kickboxer? Coffman zegt "het zal kook neer die het meest op die dag het wil".


gerelateerde artikelen