Bijwerkingen van Tamoxifen & Arimidex

March 13

Bijwerkingen van Tamoxifen & Arimidex

Adjuvante (helpen) behandelingen voor vrouwen met een familie of een persoonlijke geschiedenis van borstkanker zijn hormonale therapie met tamoxifen of anastrozole. Een verslag van de online versie van Lancet Oncology toonde aan dat behandeling met Arimidex (anastrozole) lijkt te hebben minder bijwerkingen dan die met tamoxifen (Nolvadex). Lancet Oncology gesloten anastrozole om "de voorkeur eerste behandeling voor postmenopauzale vrouwen met gelokaliseerde hormoon-receptor-positieve borstkanker." Dit is een gemeenschappelijke vorm van borstkanker die met de blootstelling aan oestrogeen en progesteron meegroeit. Zowel tamoxifen en anastrozole verminderen of stoppen van oestrogeen en progesteron uit de verspreiding van de kankercellen. Er verschijnt een lijst van de bijwerkingen van tamoxifen en Arimidex hieronder.

Vaak voorkomende bijwerkingen van Tamoxifen

Vaak voorkomende bijwerkingen van tamoxifen zijn opvliegers, onregelmatige menstruatie en sommige vaginale afscheiding. Menstruatie stoppen volledig in sommige vrouwen. In het algemeen, zeggen Mayo Clinic medewerkers de bijwerkingen van het nemen van tamoxifen neiging om na te bootsen de gevolgen van de menopauze.

Ernstige bijwerkingen van Tamoxifen

Minder voorkomende bijwerkingen van het nemen van tamoxifen houden bloedstolsels in uw benen en/of de longen. En terwijl herhaling van borstkanker wordt verminderd, is er een lichte stijging van het risico op het krijgen van kanker van het slijmvlies van de baarmoeder of baarmoeder spier, alsmede de mogelijkheid op het krijgen van staar.

Minder ernstige bijwerkingen van Arimidex

Gemeenschappelijke, minder ernstige bijwerkingen van het nemen van de Arimidex zijn opvliegers, gezamenlijke of rug pijn, zwakte, zere keel en misselijkheid. Volgens de Mayo Clinic personeel, kunnen patiƫnten ook last van depressie of stemmingswisselingen.

Ernstige bijwerkingen van Arimidex

Ernstiger bijwerkingen van het nemen van de Arimidex zijn allergische reacties zoals netelroos, zwelling rond het gezicht of probleem ademhaling. Andere ernstige bijwerkingen die medische aandacht behoeven zijn plotselinge gevoelloosheid, hoofdpijn, zwakte, verwarring, visie of balans problemen of zwelling in de handen of voeten.


gerelateerde artikelen