Kunnen zwangere vrouwen kwark eet?

August 4

Hoewel zwangere vrouwen moeten het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen die milieu-toxines bevatten of een risico voor foodborne ziekte, is kwark over het algemeen veilig te eten tijdens de zwangerschap. In feite, zit kwark boordevol voedingsstoffen die essentieel voor een gezonde zwangerschap zijn. Kwark eten in aanbevolen hoeveelheden helpt zwangere vrouwen voldoen aan hun dagelijkse voedingsbehoeften.

Heilzame nutriënten

Kwark is rijk aan eiwit, dieet calcium, vitamine B-12 en fosfor, die alle essentiële voedingsstoffen voor zwangere vrouwen. Terwijl de aanbevolen hoeveelheid van de voeding, of RDA, voor eiwit is 46 gram per dag voor vrouwen die niet zwanger of verpleging, de RDA tijdens zwangerschap en borstvoeding 71 gram per dag is, neemt nota van het Institute of Medicine. Een kopje magere kwark bevat 28 gram van dieet eiwit--ongeveer 40 procent van het eiwit RDA voor zwangere vrouwen.

Aanbevolen hoeveelheid

De hoeveelheid kwark-- of andere zuivel voedingsmiddelen--zwangere vrouwen moeten eten hangt van hun dagelijkse calorie behoeften maar is over het algemeen 3 kopjes per dag. De Academie van voedings- en dieetleer merkt dat zwangere vrouwen vaak 2200 tot 2900 calorieën dagelijks--wat betekent dat ze moeten dagelijks drie 1-cup equivalenten van dairy foods vereisen, opmerking de dieet richtsnoeren voor Amerikanen 2010. ChooseMyPlate.gov meldt dat een 1-cup deel uit de groep zuivel voedsel gelijk is aan 1 kopje melk of yoghurt, 1.5 ounces van harde kaas of 2 kopjes van kwark.

Kazen te vermijden

Hoewel kwark meestal een gezonde keuze tijdens de zwangerschap is, zijn niet alle kazen veilig voor zwangere vrouwen. De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap stelt vrouwen voorkomen niet gepasteuriseerde zachte kazen--zoals Roquefort, feta, Camembert, Brie, Gorgonzola, queso fresco en queso blanco--tenzij ze zijn gemaakt met behulp van gepasteuriseerde melk. Niet gepasteuriseerde kazen kunnen de listeria bacterie, die miskraam bij zwangere vrouwen, de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap notities veroorzaken kan bevatten.

Andere gezonde opties

Zwangere vrouwen moeten niet eten kwark om te voldoen aan hun dagelijkse behoeften van eiwitten en calcium. In feite, is kwark vrij hoog in natrium, zodat het in matiging naast andere eiwit - en calcium-rijke opties moet worden gegeten. Andere eiwitrijke keuzes omvatten Griekse yoghurt, mager vlees, zonder vel pluimvee, eieren, vegetarische hamburgers, peulvruchten, noten en zaden. Extra calcium-rijke opties omvatten calcium-verrijkte sinaasappelsap of amandelmelk, tofu, gemaakt met behulp van calciumsulfaat en calcium-verrijkte ontbijtgranen.


gerelateerde artikelen