Wat zijn de oorzaken van slechte adem of mond geur?

August 6

Wat zijn de oorzaken van slechte adem of mond geur?

Sommige oorzaken van slechte adem of mond geur gemakkelijk worden aangepakt, maar anderen kunnen een symptoom zijn van een meer ernstige aandoening en een bezoek aan uw arts om de oorzaak te achterhalen.

Voedsel

U kunt vinden dat u slechte adem hebt na het eten van voedingsmiddelen die een sterke geur, zoals koffie, knoflook of vis hebben. Dit gebeurt niet alleen omdat kleine voedseldeeltjes kunnen voldoen aan uw tanden of het tandvlees, maar omdat de oliën in deze voedingsmiddelen zijn opgenomen in je bloedbaan en reizen naar je longen, volgens de Mayo Clinic.

Tandbederf

Verval van welke aard maakt een vieze geur, en dit omvat uw tanden. Holten, beïnvloed tanden of abscessed tanden kunnen alle verantwoordelijk zijn voor slechte adem, volgens MedlinePlus, een website gepubliceerd door de National Institutes of Health. Rottend voedsel gevangen tussen je tanden kan leiden tot een vieze geur en draagt bij aan tandbederf.

Gomziekte

Net als je tanden, wanneer je tandvlees niet gezond kunnen ze produceren een onaangename mond geur. Parodontitis, een geavanceerde vorm van tandvleesaandoeningen, is bijzonder gevoelig voor het maken van stank vanwege kleine zakken tussen het tandvlees en de tanden die voedsel of bacteriën kunnen overlappen.

Gebruik van tabak

Roken of kauwen tabaksproducten kan leiden tot slechte adem om verschillende redenen. Volgens de Mayo Clinic, het verhoogt uw kans op het ontwikkelen van parodontitis en kan ook bijdragen tot droge mond. Beide voorwaarden kunnen maken met een vieze mond geur. De geur van rook of kauwen tabak kan ook worden onaangename en maken slechte adem.

Tonsillen stenen

Tonsillen stenen, een afkorting voor tonsilloliths, zijn compacte formaties die soms in de krochten van intact amandelen kunnen ontwikkelen. Deze stenen zijn vaak bedekt met bacteriën die kunnen leiden tot zeer slechte adem, volgens een studie uitgevoerd door Okayama Universiteit die in het medische tijdschrift "Microben en infectie" in 2006 verschenen.

Infectie

Infecties in een van de gebieden van het lichaam die verbinding met de mond maken kunnen een bron van slechte adem. Het gaat hierbij om de sinussen, amandelen, keel, longen, slokdarm en mond.

Ziekte

Sommige ziekten kunnen een ongebruikelijke of onaangename adem geur veroorzaken. Onbehandelde diabetes kunt fruitige ruikende adem. Darm obstakels kun adem ruikt naar uitwerpselen. Verschillende vormen van kanker, alsmede orgel mislukkingen kunnen ook bijdragen tot slechte adem.


gerelateerde artikelen