Voedsel te eten wanneer je schildklier ziekte

May 25

Voedsel te eten wanneer je schildklier ziekte

Wat je eet kunnen bijdragen aan de gezondheid van uw schildklier, een klier gelegen in je nek die hormonen die verantwoordelijk zijn voor energie en metabolisme produceert. Ziekten die invloed kunnen hebben op uw schildklier omvatten hyperthyreoïdie, dat abnormaal je stofwisseling versnelt; hypothyreoïdie, vaak verantwoordelijk voor lage energieniveaus en gewichtstoename; en schildklierkanker. Naast medische behandeling, zoals synthetische schildklier medicatie en operatie, kan een voedzaam dieet helpen uw symptomen te minimaliseren terwijl het bevorderen van uw algehele gezondheid.

Schildklier-vriendelijke groenten

Groenten zijn rijk aan anti-oxidanten, die het vermogen van uw lichaam om zichzelf te verdedigen van infectie en ziekte te ondersteunen. Kruisbloemige groenten, zoals bloemkool, broccoli en spruiten kunnen interfereren met schildklier functie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Hebt u schildklier dysfunctie, verbruiken andere antioxidant-rijke groenten, zoals zeewier, paprika, tomaten en squash. Als vezelrijk, relatief lage-calorie voedsel, kunnen groenten ook helpen u bij het beheren van uw gewicht, een gemeenschappelijk belang hypothyreoïdie is gekoppeld.

Kleurrijke vruchten

Voedsel te eten wanneer je schildklier ziekte

Kleurrijke vruchten leveren ook vezels en antioxidanten. Het verhogen van uw inname van fruit kan helpen verminderen uw risico voor kanker en helpen uw lichaam bij het bestrijden van de ziekte, zodra u het hebt, volgens de National Cancer Institute. Zij bieden als natuurlijk zoete voedingsmiddelen, voedzame alternatieven voor verwerkte desserts en snoep. Vruchten die bijzonder rijk aan vezels en voedingsstoffen bevatten bessen, kersen, citrusvruchten, kiwi, meloen, papaja, mango, pruimen en rode druiven. Kies hele vruchten over SAP, dat lager is aan vezels en bloedsuiker evenwicht kan compenseren.

Volle granen

Voedsel te eten wanneer je schildklier ziekte

Volle granen, in vergelijking met geraffineerde granen, zijn niet ontdaan van waardevolle voedingsstoffen, vezels en eiwitten tijdens de verwerking. Dientengevolge, hebben volkoren voedingsmiddelen een positiever effect op uw bloedsuikerspiegel, evenals de gezondheid van de spijsvertering en hart. Kan er een waarschuwing voor sommige mensen, echter. Volgens een artikel van 2010 in "Hedendaagse diëtist," elimineren van gluten uit de voeding kan h elp verlichten de symptomen van een vorm van hypothyreoïdie, bekend als de ziekte van Hashimoto. Daarnaast kan er een correlatie tussen coeliakie--een conditie die gekarakteriseerd wordt door servers reacties op gluten-- en ziekte van de schildklier. Als u vermoedt of met een gevoeligheid voor gluten of coeliakie naast schildklier ziekte hebben gediagnostiseerd, opnemen glutenvrije granen, zoals bruine rijst, wilde rijst en glutenvrije haver in uw dieet. Anders, gluten-bevattende volkoren voedingsmiddelen, zoals volkoren tarwemeel of volkoren brood, pasta en granen, zijn waardevolle bronnen van vezels en voedingsstoffen.

Koudwater vissen

Voedsel te eten wanneer je schildklier ziekte

Koudwater vis, zoals zalm, witte tonijn, haring, Amerikaanse meerforel, schol, heilbot en sardines, bevatten omega-3 vetzuren--essentiële vetten positieve functie en hart hersenengezondheid gekoppeld. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt aan dat mensen met schildklier ziekte omega-3 vetten regelmatig voor verminderde ontsteking en verhoogde immuniteit verbruiken. Koudwater vissen ook voedzame alternatieven bieden voor eiwitbronnen hoog in verzadigd vet, zoals rood en verwerkte vleeswaren.


gerelateerde artikelen