Het implementeren van een trainingsprogramma van de werknemer

November 19

Het implementeren van een trainingsprogramma van de werknemer

Werknemer trainingsprogramma's zijn nuttig voor organisaties van verschillende grootte. Zelfs kleine bedrijven kunnen klant vaardigheden verbeteren. Grote organisaties moeten vaak trainingsprogramma's specifiek gericht op persoonlijke ontwikkeling en de evoluerende technologie. De Society for Human Resource Management zegt dat het aanbieden van opleidingen aan werknemers helpt de werknemer voelt meer betrokken en zet zich in voor de organisatie. Een werknemer trainingsprogramma implementeren in uw organisatie te verbeteren baan moreel en leren van nieuwe vaardigheden.

Stap 1

Analyseer uw organisatorische behoeften. Interview van managers en toezichthouders en identificeren van werknemer prestaties gebieden moeten versterken. Bekijk werknemer prestaties appraisals om te zoeken van gemeenschappelijke problemen met de prestaties. Bel de afdeling Personeelszaken van Evenzo formaat en gerichte organisaties en vraag welke opleidingen zijn waardevol voor hen.

Stap 2

Uw onderzoeksbevindingen ook presenteren aan de Commissie of van het bedrijf leiderschapsteam. Een gedetailleerde presentatie voorbereiden en bereid zijn om vragen te beantwoorden. Een overzicht van de voordelen van elke voorgestelde programma, de verwachte kosten en de benodigde hoeveelheid tijd. De noodzaak voor elk programma aantonen door het opstellen van de gedetailleerde analyse van de probleemgebieden en mogelijke oplossingen. Vragen voor invoer, suggesties en wijzigingen.

Stap 3

Finaliseren van uw plan en bepaal uw budget voor het volgende boekjaar. Verzoek fondsen met behulp van uw bedrijf de budgettering proces. Bij de berekening van uw werknemer opleiding begroting, omvatten materialen, reis spreker kosten, tarieven voor toegang tot computer- en voedsel in het gebudgetteerde bedrag. Verzoeken om fondsen voordat het fiscale jaar in plaats van verzoekende unbudgeted geld gedurende het boekjaar begint.

Stap 4

Neem de totale begroting en de middelen te verdelen per kostenplaats, per werknemer of per trainingsprogramma, beveelt de American Society voor opleiding en ontwikkeling. Overwegen de voordelen u verwachten van elk trainingsprogramma en beslissen als de kosten van het programma u de gewenste resultaten krijgt. Bepaal als trainingsprogramma's vereist of optioneel.

Stap 5

Overzicht van de trainingen die u in de komende jaren zal bieden. Verdeel de klassen door aanwezigheid van het type en de werknemer. Een schema opstellen en publiceren op het intranet van uw bedrijf. Indien mogelijk, dat medewerkers zich aanmelden elektronisch op te slaan waardevolle personeel tijd. Zijn gevoelig voor de departementale planningen en werk stromen.

Stap 6

Contract met externe bedrijven of selecteer en interne trainer om training te geven. Bel de potentiƫle trainer verwijzingen en controleer of dat zijn materialen en presentatiestijl past bij uw behoeften. Vraag hem om u voorbeelden van zijn werk, een citaat van zijn volledige tarieven en een lijst met alle benodigde apparatuur. Outsourcing opleiding kan geld besparen wanneer u de administratieve overwegen en program kosten.

Selecteer een interne trainer voor trainingsprogramma's die u zal behandelen. Vraag een medewerker met expertise op het gebied leren van een klasse of gebruikmaken van lid van de human resources-afdeling van uw bedrijf. Stel duidelijke verwachtingen van klasse inhoud en hebben een feedback-systeem in de plaats. Extra tegemoetkoming te overwegen als opleiding geen onderdeel van de functieomschrijving van de werknemer is.

Stap 7

Het succes van elk programma onmiddellijk na voltooiing van het programma evalueren. Vraag de deelnemers bereid evaluatieformulieren kunnen invullen. Analyseer de reacties op plan voor bijscholing. Follow-up met toezichthouders tijdens het jaar om te meten de blijvende doeltreffendheid van het trainingsprogramma's.


gerelateerde artikelen