Hoe te behandelen een reactie op zonnebrandcrème

November 13

Hoe te behandelen een reactie op zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is noodzakelijk om te voorkomen dat schadelijke stralen van de zon, maar als u gevoelig voor crèmes en lotions bent, het dragen van het wellicht moeilijk. Als u ondervindt roodheid, zwelling en/of blaren op slechts enkele minuten of zelfs dagen na het toepassen van het, ondervindt u contact dermatitis (de term betekent een reactie van de huid op een stof). Als de reactie ernstig is, bel dan onmiddellijk een arts. Maar er zijn een paar dingen die je voor een onmiddellijke behandeling doen kunt.

Reinigen

Stap 1

Verwijder eventuele sporen van de zonnebrandcrème. Het wassen van uw lichaam met een mild reinigingsmiddel en water. Gebruik een washandje om voorzichtig wassen de zonnebrand uit uw huid. Niet hard wrijven, omdat dit alleen leiden verdere irritatie tot zal.

Stap 2

Licht en zachtjes toepassing een hydrocortison crème, die beschikbaar bij uw lokale drogisterij is. Dit zal helpen kalmeren de huid naar beneden en af te halen enkele van de roodheid.

Stap 3

Bel een dermatoloog voor verder onderzoek. Zorg ervoor dat in het product met u te brengen. Hij kan controleren om te zien welke stoffen u allergisch bent voor via verschillende allergie testen van materialen. Het kan zijn dat u allergisch voor de geurstoffen of kleurstoffen gevonden binnen dat bepaalde zonnebrandcrème bent.

Waarschuwingen

  • Zoals altijd, Vermijd langdurig van zon en gebruik altijd een SPF van ten minste 25. Gebruik niet een reactie als een reden om niet te zetten zonnebrandcrème. Zie een dermatoloog uw opties te bespreken.

Tips

  • Als je merkt dat je met een reactie op zonnebrandcrème, moet u op zoek naar ingrediënten zoals benzofenon 4, 4-aminobenzoic acid 2-ethylhexyl-4-dimethylaminobenzoate, Para - Aminobenzoic Acid (PABA) en Arlatone UVB op elke fles van zonnebrandmiddelen. Dit zijn stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken.
  • Kijk voor zonnebrandmiddelen die alleen titaandioxide en zinkoxide bevatten. Ze werken beter voor mensen met een gevoelige huid.
  • Lees etiketten zorgvuldig door.
  • De beste manier om te behandelen contactdermatitis is te vermijden. Een kleine hoeveelheid zonnebrandcrème te testen voordat u wrijf het over je hele lichaam. Wrijf een kleine hoeveelheid van de zonnebrand op de achterkant van je arm en laat deze op 48 uur. Vervolgens controleert u of er een reactie is opgetreden. Zo ja, staken van het gebruik van het product.

Wat die u nodig hebt

  • Mild reinigingsmiddel
  • Washandje
  • Hydrocortison crème

gerelateerde artikelen