Shanghai noedels voedingswaarde-informatie

November 28

De Shanghai noodle is vers, dik, ei en tarwe noodle. Het wordt meestal gebruikt in Chinese roer frietjes of soepen. Als een ei gebaseerde noodle kan het hoger in vet dan andere soorten noedels. Kennen van de voedingswaarde-informatie voor de Shanghai noodle kan gemakkelijker voor u om aanpassingen aan uw dieet, zodat het past in uw maaltijden.

Calorieën

Een portie 1 kopje verse Shanghai-noedels bevat 180 calorieën. Gekookte spaghetti, dit kan een substituut voor Shanghai-noedels, bevat 221 calorieën per portie van 1-cup. Het kiezen van dat de optie lage-calorie voedsel kan u helpen calorieën algemene sla en hulp in gewichtsverlies en onderhoud.

Vet en Cholesterol

De een significant verschil tussen Shanghai-noedels en spaghetti noedels is het vetgehalte. Een portie 1-cup Shanghai-noedels bevat 6 g totale vetgehalte, 1 g verzadigd vet en 13 mg cholesterol. Ter vergelijking, bevat een 1-cup portie gekookte spaghetti 1 g totale vetgehalte, 0.2 g verzadigd vet en 0 mg cholesterol. Vet is een noodzakelijke voedingsstof, maar beperk uw inname van totale vetgehalte tot en met 20 tot 35 procent van de calorieën, verzadigd vet op minder dan 10 procent van de calorieën en cholesterol minder dan 300 mg per dag.

Koolhydraten

Merendeel van de calorieën in de Shanghai-noedels afkomstig uit koolhydraten. Een 1-cup portie bevat 23 g, koolhydraten en 2 g vezels. Koolhydraten dienen de meeste van je calorieën, fungeert als uw lichaam de gewenste bron van energie. Moet je 45 tot en met 65 procent van je calorieën uit koolhydraten. Hoewel niet een belangrijke bron van vezels, kunnen Shanghai-noedels u helpen om dichter bij uw dieet behoeften. Fiber biedt een aantal voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van eetlust controle, verbeterde stoelgang en kan helpen verminderen van cholesterolniveaus. Volwassen vrouwen moeten 21 tot en met 25 g vezels per dag en volwassen mannen moeten 30 tot en met 38 g vezels per dag.

Eiwit

Shanghai-noedels zijn ook een goede bron van eiwit. Een 1-cup portie bevat 9 g. vrouwen noodzaak ongeveer 46 gram per dag, en mannen 56 g. Een portie van de Shanghai-noedels voldoet aan ongeveer 20 procent van uw dagelijkse behoeften van de eiwitten.

Natrium

Naast het feit dat hoger in vet dan de spaghetti noedels, is de Shanghai noodle ook hoger natrium. Een portie 1-cup Shanghai-noedels bevat 240 mg natrium, tegenover 1 mg natrium in 1-kopje gekookte spaghetti. Hoge inname van natrium kunnen uw risico van het ontwikkelen van hypertensie of hoge bloeddruk verhogen. Controle van uw inname kan helpen u uw niveaus in toom te houden. Proberen te beperken uw dagelijkse inname tot minder dan 2300 mg per dag.


gerelateerde artikelen