Testosteron tekort bij jonge mannen

August 18

Testosteron tekort bij jonge mannen

De klinische term voor testosteron tekort bij jonge mannen is "hypogonadisme." Een artikel in de Daily Mail meldt dat stoffen zoals marihuana of cannabis tot impotentie onder tienerjongens bijdragen kunnen. Testosteron niveaus kunnen gaan tijdelijk na blootstelling aan cannabinoïden in marihuana. Een studie gepubliceerd in het "Journal of theoretische Biology" aangeeft dat testosteron retourneert aan het vooraf 24 uur na het roken van een sigaret marihuana roken niveaus. Marihuana, is echter niet de enige bijdrage aan testosteron tekort bij jonge mannen.

Beschrijving

Indicatoren voor de hypogonadisme bij jonge mannen zijn geslachtscel deficiëntie en gonaden hormoon deficiëntie. Testosteron is een hormoon gonaden en geslachtscel omvat de ontwikkeling en productie van mannelijke zaadcellen. De Amerikaanse vereniging van klinische endocrinologen suggereert dat jonge mannen met totale testosteron niveaus die beneden 200 ng/dl kunnen kandidaten voor therapeutische interventie.

Oorzaken

De algemene oorzaak van testosteron tekort of hypogonadisme bij jonge mannen is onvoldoende testiculaire afscheiding van testosteron. Primaire en secundaire hypogonadisme zijn afkomstig uit verschillende biologische omstandigheden. Primaire hypogonadisme is afkomstig van testiculaire afwijkingen zoals het syndroom van Klinefelter de, undecended testikels of hemochromatosis. Primaire hypogonadisme is ook bekend als primaire testiculaire mislukking. De oorzaak van secundair hypogonadisme is gebrekkig functioneren van de hypofyse. De hypofyse is verbonden met de hersenen en controles van de hormoonproductie.

Symptomen

Een studie gepubliceerd in het "dagboek van klinische endocrinologie en metabolisme" geëvalueerd voorwaarden die bij jonge mannen met testosteron tekort optreden. De studie concludeerde dat testosteron tekort geassocieerd met een lagere sterkte en eiwit anabolism bij jonge mannen wordt. Metabole processen zoals gespierde groei en herstel vereisen anabolisme van eiwitten. Jonge mannen met laag testosteron niveaus ervaren hogere vetmobilisering en lagere vet oxidatie. Vetmobilisering verwijst naar de vetreserves in het lichaam en fax oxidatie verwijst naar de metabole proces dat "" vet voor energie verbrandt. Andere symptomen van een testosteron tekort bij jonge mannen zijn impotentie, verlies van libido en onvermogen of slecht kunnen concentreren.

Daaraan verbonden voorwaarden

Testosteron tekort bij jonge mannen is gekoppeld aan andere voorwaarden. Een geschiedenis van een testosteron tekort in een jonge man familie kan duiden op een onderliggende genetische basis voor lage testosteron niveaus. Genetische syndromen zoals het syndroom van Klinefelter de worden geassocieerd met hypogonadisme. Aangeboren stoornissen zoals anarchisme worden geassocieerd met hypogonadisme. Giftige belichtingen zoals bestraling of chemotherapie kunnen bijdragen aan testiculaire storing die testosteron tekort veroorzaakt. Endocriene tekortkomingen zoals centrale hypothyreoïdie of secundaire bijnier insufficiëntie bijdragen aan testosteron tekortkomingen bij jonge mannen.

Diagnose

Diagnose van testosteron tekort bij jonge mannen houdt klinisch laboratoriumtests die resulteert in hormoonspiegels en probeert te identificeren van elke bijdragende voorwaarden. Clinici voeren hormoon niveau proeven aan het begin van de dag, omdat testosteron niveaus hoogste in de ochtend zijn. Een sperma-analyse en de Testis biopsie kunnen duiden op testiculaire aandoeningen. Hypofyse beeldvorming kan helpen identificeren van hypofyse afwijkingen. Genetische studies kunnen genetische afwijkingen die aan onvoldoende hormoonproductie bijdragen openbaren.

Behandeling

Behandeling voor hypogonadisme bij jonge mannen is testosteron vervangende therapie. Substitutietherapie kan inhouden dat testosteron injecties. Actuele behandelingen eventueel testosteron patches of actueel gel. Gonadale stimulatie therapie zoals humaan choriongonadotrofine stimulatie therapie of gonadotropin - releasing hormoon pomp therapie in aanmerking voor jonge mannen met testosteron tekortkomingen die geïnteresseerd in de vruchtbaarheid zijn.


gerelateerde artikelen