Allergieën voor pompoenpitten

September 3

Allergieën voor pompoenpitten

Pompoenpitten worden niet beschouwd als een zeer allergene voedingsmiddelen zoals sesam of andere zaden. In feite, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine zijn allergie voor pompoenpitten zeldzaam. Toch, u kan ontwikkelen een allergie voor pompoenpitten als je bijzonder gevoelig voor pompoen zijn. Als heeft een allergie voor pompoenpitten met elk type van voedselallergie, behandeling, vooral bij het begin van een allergische reactie vereist.

Blootstelling

Pompoenpitten in populariteit gestegen en worden gebruikt in salades, hapjes en broodjes, alsmede toppings op hoofdgerechten. Pompoenpitten zijn ook vermalen en gecombineerd met water maken visaas. De Amerikaanse National Library of Medicine meldt dat vissers die regelmatig aan blootstaan aas afgeleid van pompoenpitten meer kans op het ontwikkelen van pompoenpitten allergieën. Gevoeligheid voor andere zaden kan ook het verhogen van uw risico van pompoenpitten allergieën.

Symptomen

Allergieën voor pompoenpitten worden vooral uw huid beïnvloeden. U kan de ontwikkeling van een huiduitslag zoals eczeem verbruikt de zaden of door komen ermee in aanraking. Eczeem veroorzaakt rode, verhoogde en schilferige gebieden van de huid. Je lichaam kan jeuk na het eten van pompoenpitten, en uw nek en mond kunnen zwellen. Pompoenpitten allergieën kunnen veroorzaken symptomen van rhinoconjunctivitis zoals niezen en nasale congestie. Volgens InmmunoCAP kunnen ernstige gevallen van pompoenpitten allergie zelfs oorzaak allergisch astma. Tijdens een astma-aanval ervaren u ademhalingsproblemen zoals piepende ademhaling, kortademigheid en hoesten.

Diagnose

Als u symptomen ervaart na het nuttigen van pompoenpitten, Overtuig een allergist testen. Allergieën zijn soms getest door uw bloed, maar de meest voorkomende vorm van allergie testen is via de huid prikt. Een allergist zal nemen vloeibare extracten van een allergeen en uw huid prikken. Een allergische reactie is duidelijk als een rode bult wordt weergegeven waar de huid was geprikt. Uw allergist zal waarschijnlijk test voor andere allergenen tijdens de proeven van de huid zoals grassen en stuifmeel.

Preventie/oplossing

Zodra een allergist bevestigt dat u pompoenpitten allergie hebt, is de beste manier om te voorkomen dat de symptomen door het vermijden van de zaden over het geheel genomen. Niet pompoenpitten in de keuken te gebruiken en te voorkomen dat ze bij het eten uit. Dit kan echter moeilijk omdat de zaden relatief klein zijn en worden gebruikt als ingrediënt in andere gerechten. Het verkrijgen van een lijst van ingrediënten in restaurants om te voorkomen dat pompoen-zaad-beladen gerechten. Als u een ernstige reactie ondervindt van het eten van pompoenpitten, noodsituaties hulp zoeken. In het ziekenhuis zal een verpleegkundige u injecteren met een adrenaline, of de adrenaline, de schot te houden van de reactie bij baai.

Overwegingen

Pompoenpitten allergieën zijn niet gebruikelijk. Als u vermoedt dit type van allergie dat, dan moet u onmiddellijk medische zorg zoeken. Voedselallergie kan je lichaam om te gaan in shock, een voorwaarde ook bekend als anafylaxie. Lichaam schokken kunnen fataal zijn. Ook in gedachten houden dat een allergie voor één type van voedsel je maken kan gevoelig zijn voor een ander in dezelfde familie. Volgens ImmunoCAP, kan het voorkomen dat mensen die allergisch zijn voor pompoenpitten ook zijn gevoelig voor komkommers, courgette, meloen (vrucht) en watermeloen.


gerelateerde artikelen