Hoe lager uw koolhydraten & Cholesterol-inname

December 9

Hoe lager uw koolhydraten & Cholesterol-inname

Volgens de American Heart Association is hoog cholesterolgehalte één van de risicofactoren voor hart-en vaatziekten die u kunt beheren. Afvallen--bent u overgewicht--is een goede manier om ook lager cholesterol en velen wenden tot koolhydraatarme diëten voor deze reden. De Mayo Clinic website legt uit dat een laag koolhydraten dieet theoretisch vermindert de hoeveelheid insuline in het lichaam opgeslagen vet gebruiken als energie te forceren. De basis van een laag koolhydraten dieet is sterk bewerkte voedingsmiddelen, die over het algemeen eenvoudige suikers, veel vet en weinig tot geen vezel bevatten te vermijden. Een vermindering van koolhydraten te combineren met de toevoeging van gezonde vetten kan u helpen gewicht te verliezen en lagere uw cholesterol.

Stap 1

Eet vette vis zoals zalm en makreel. Volgens de website van de Mayo Clinic, hoewel deze vissen hoog in vet zijn, zijn ze ook hoog in omega-3 vetzuren. Deze vetzuren kunnen verlagen van de bloeddruk en verminderen uw risico op ontwikkeling van bloedstolsels die leiden plotselinge dood tot kunnen. Daarnaast, de Universiteit van Maryland uitgelegd dat omega-3 vetzuren helpen verhogen van uw niveau van HDL, of de "goede" cholesterol en triglyceriden verlagen. Koken uw omega-3 rijke vis bakken, snikheet of stroperij en Vermijd koken methodes die extra olie vereisen. Vis die hoog zijn in vet zijn ook natuurlijk laag in koolhydraten en wanneer gecombineerd met koolhydraatarme groenten zoals sperziebonen, kan u helpen verminderen van cholesterol en gewicht te verliezen.

Stap 2

Snack op een handvol walnoten, amandelen en andere noten, twee keer per dag. Een enkele portie walnoten--die neerkomt op ongeveer 1.5 oz--bevat slechts 4 gm van koolhydraten, volgens de Commissie Californië walnoot. Noten zijn bovendien een goede bron van meervoudig onverzadigde vetzuren, volgens de Mayo Clinic-website. Deze vetzuren kan helpen verminderen uw cholesterol en verminderen uw risico op hart-en vaatziekten. Zorg ervoor dat u droge geroosterde noten, zonder toegevoegde suiker of zout, die koolhydraten en natrium, respectievelijk kunt toevoegen.

Stap 3

2 eetlepels virgin of extra vierge olijfolie dagelijks consumeren. De beste manier om op te nemen van dit hart gezonde olie is te gebruiken in plaats van hoge vet specerijen zoals boter of salade dressing. De Mayo Clinic website legt uit dat olijfolie, met name virgin en extra virgin, bevatten antioxidant die kan helpen verminderen uw risico op kanker. Daarnaast antioxidanten kunnen zowel uw LDL-- of de "slechte" cholesterol--terwijl het verhogen van uw HDL-- of de "goede" cholesterol verlagen. Olie is natuurlijk koolhydraat vrij en kan worden toegevoegd aan de bijgerechten, soepen en voorgerechten.

Stap 4

Eet voedingsmiddelen die plantaardige sterolen en stanols bevatten. Dit natuurlijk voorkomende stoffen, volgens de Cleveland Clinic, zijn kundig voor takel de absorptie van cholesterol. Dit leidt tot een afname van de LDL-- of "slechte" cholesterol--zonder dat de "goede" cholesterol of HDL--. Sterolen en stanols zijn gevonden in kleine hoeveelheden in noten, zaden en plantaardige oliën, die toevallig ook laag in koolhydraten. Bovendien, sterolen en stanols worden nu toegevoegd aan sommige merken van margarine en u hoeft alleen 2 tot en met 4 eetlepels per dag om te voldoen aan de aanbevolen hoeveelheid 2 tot en met 3 gm voor effectiviteit.

Tips

  • Raadpleeg uw arts alvorens belangrijke dieetveranderingen.

gerelateerde artikelen