Wat zijn de voordelen van bosbessen voor de huid?

December 21

Wat zijn de voordelen van bosbessen voor de huid?

Bosbessen zijn rijk aan vezels en vitaminen A en C, terwijl laag in verzadigd vet, cholesterol en natrium. Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten, en kunnen worden gegeten rauw, gekookt met andere levensmiddelen of gedroogd voor gebruik in thee. Ongeacht wat vorm bosbessen in uw dieet nemen, kunnen hun vele vitaminen en voedingsstoffen goed zijn voor je huid. Of u last van acne, gebroken haarvaten of vlekkerig huid heeft, zal de voedingsstoffen in bosbessen helpen.

Bosbessen en Acne

Wat zijn de voordelen van bosbessen voor de huid?

Hoewel acne kan meestal worden toegeschreven meer aan hormonen dan op de lichamelijke conditie van uw huid, kunnen bepaalde voedingsstoffen de hormonale condities die puistjes moedigen tegengaan. Veel van de vitaminen in bosbessen kunnen neutraliseren of normaliseren oliepeil in uw huid, waardoor het gezonder en minder waarschijnlijk te accumuleren talg. Vitamine A, in het bijzonder wordt gebruikt in een verscheidenheid van behandelingen van de acne-gerelateerde huid.

Uw bloedsomloop gezondheid

Breken van de haarvaatjes onder de huid kan optreden in een hard impact, die vaak tot beschadiging leidt, maar het kan ook optreden als gevolg van zwakte binnen de muren van het vaartuig. Wanneer dit gebeurt, kleine rode lijnen mogelijk zichtbaar onder de huid of huid vlekkerig kan worden. Ook wel genoemd "spataderen", kunnen deze gebroken haarvaten lelijke en duurt het maanden of jaren te genezen en verdwijnen. Hoe sterker de haarvaten, de meer weerstand breken te. De vitamine C in bosbessen kan bijdragen tot versterking van de bloedvaten net onder het oppervlak van uw huid.

Antioxidanten in bosbessen

Wat zijn de voordelen van bosbessen voor de huid?

De anti-oxidanten en fytochemicaliën gevonden in bosbessen helpen neutraliseren vrije radicalen, die anders van huidcellen beschadigen misschien, waardoor uw huid met een jongere en zachtere look en feel. Een dieet hoog in vet en koolhydraten kan ook huidveroudering, aanmoedigen zodat bosbessen gaan huidveroudering door u te voorzien van veel van de benodigde voedingsstoffen terwijl het verstrekken van zeer lage niveaus van vet en cholesterol.

De indirecte voordelen van glasvezel

Glasvezel heeft geen directe invloed op uw huid, maar het speelt een prominente rol in de regulatie van uw spijsvertering en de darmen. Door te zorgen voor een goede spijsvertering, vergemakkelijkt het de tijdige verwijdering van afvalstoffen en toxines uit je lichaam. Wanneer je lichaam vrij van toxines is, uw algehele gezondheid is beter en uw huid is een orgaan dat zichtbaar meer gezond. Fiber absorbeert ook enkele van de vet- en cholesterol krijg je van voedsel, waardoor minder invloed op de gezondheid van uw huid.


gerelateerde artikelen