Fysiotherapie voor benigne paroxysmale positie Vertigo

September 30

Fysiotherapie voor benigne paroxysmale positie Vertigo

Benigne paroxysmale positie vertigo, of BPPV, is een voorwaarde voor binnenoor waardoor vertigo. Sommige gevallen van BPPV hoeft niet een bekende oorzaak, terwijl anderen beginnen nadat u lijdt aan hoofd trauma of aan je innerlijke oor schade. De meeste BPPV behandelingen beginnen met een vorm van fysiotherapie ontworpen om het onderliggende probleem in je oor. Deze therapie omvat een reeks van bewegingen die u in de spreekkamer of in uw huis uitvoeren kunt.

Benigne paroxysmale positie Vertigo

BPPV is een innerlijke oor aandoening die lichte tot hevige duizeligheid en vertigo veroorzaakt. Hoewel de oorzaak niet altijd wordt bepaald, het komt voort uit een probleem in uw oor's evenwicht centrum. Het is algemeen aangenomen dat BPPV resultaten wanneer structuren binnen uw oor Otolieten genoemd worden verdreven en reizen in uw oor de halfronde kanalen. Dit verandert de stroom van de vloeistof van het binnenoor en stimuleert uw oor's haarcellen in een weg die naar vertigo leidt.

Risicofactoren

De eerste verschijnselen van BPPV is meestal gekoppeld aan hoofd trauma. In sommige gevallen, het treedt op nadat u oor operatie ondergaan of lijden van gezondheidsproblemen die schade toebrengen aan je innerlijke oor. De aandoening komt vaker voor bij vrouwen en mensen boven de leeftijd van 40. Leeftijdsgebonden degeneratie is soms de gediagnosticeerde oorzaak, maar de meeste BPPV gevallen zijn niet gekoppeld aan een specifieke oorzaak.

Therapie

Zodra u zijn gediagnosticeerd met BPPV, zult u waarschijnlijk beginnen behandeling met behulp van een vorm van fysiotherapie genaamd canalith herpositionering. Het gaat hierbij om een reeks van 30-seconde manoeuvres die zijn ontworpen om de dislodged Otolieten te verplaatsen naar een sectie van uw oor genaamd de vestibule. Zodra de Otolieten hier zijn, ze veroorzaken geen hoogtevrees en kunnen worden geabsorbeerd in uw systeem. De eerste keer dat u uitvoert canalith herpositionering van manoeuvres, u zal worden gehouden onder toezicht in de spreekkamer en moet voorkomen dat liggen plat tot de volgende dag. Als je eenmaal de manoeuvres leert, kunt u hen thuis uitvoeren.

Manoeuvres

Er zijn verschillende soorten canalith herpositionering manoeuvres die je thuis kunt doen. De Semont manoeuvre gaat om snel uw omsteken van liggen aan de ene kant van je lichaam te liggen aan de andere kant. De Epley manoeuvre bestaat uit de geleidelijke bewegingen tussen vier hoofd posities, elke duurzame gedurende 30 seconden. Brant-Daroff manoeuvres worden uitgevoerd drie maal per dag gedurende twee weken. Elke set omvat vijf herhalingen van liggend op uw links en rechts.


gerelateerde artikelen