Tekenen & symptomen van vitamine B-12 & vitamine D tekortkomingen

June 3

Tekenen & symptomen van vitamine B-12 & vitamine D tekortkomingen

Overzicht

Vitamine B12 is een in water oplosbare vitamine die deel uitmaakt van het B-complex die verantwoordelijk is voor het energiemetabolisme, de formatie van rode bloedcellen en neurologische werking. Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die is het best bekend voor het feit dat een onderling afhankelijke relatie met calcium om te helpen bij de absorptie voor de bouw en het onderhoud van sterke botten en tanden. Vitamine D is ook gekoppeld aan het verbeteren van immuniteit en ontsteking verminderen. Het is mogelijk om tekort aan een of beide van deze vitaminen.

Tekort aan vitamine B12

Tekenen & symptomen van vitamine B-12 & vitamine D tekortkomingen

Vitamine B12 is een in water oplosbare vitamine, wat betekent dat we moeten consumeren van deze vitamine per dag uit voeding en suppletie. Wanneer genomen in overmaat, wordt het dagelijks uitgescheiden in de urine. Sommige mensen--met name ouderen, mensen met pernicieuze anemie en mensen met lagere niveaus van de zuurtegraad van de maag of darm stoornissen--ondervindt bij het absorberen van vitamine B12 en dientengevolge, vitamine B12 deficiëntie is gemeenschappelijk, die tussen 1.5 en 15 procent van de bevolking, volgens Medline Plus. Verschijnselen en symptomen van een tekort meer vermoeidheid, zwakte, constipatie, gewichtsverlies en neurologische veranderingen. Risicogroepen voor B12-deficiëntie zijn vegetariërs, degenen met pernicieuze anemie, zwangere en borstvoedende vrouwen en degenen die gastro-intestinale chirurgie hebben, met inbegrip van de maag te omzeilen.

Tekort aan vitamine D

Vitamine D is een vet oplosbare vitamine, waardoor dat het lichaam winkels overmaat in haar vetweefsel en de lever. Wij kunnen het synthetiseren van direct zonlicht en vitamine D uit voedingsbronnen krijgen. Een vitamine D-deficiëntie kan optreden wanneer de inname lager is dan aanbevolen niveaus na verloop van tijd, blootstelling aan zonlicht is beperkt, de nieren niet converteren vitamine D tot zijn actieve vorm of absorptie van vitamine D van het maagdarmkanaal is ontoereikend, volgens de National Institutes of Health. Symptomen van een vitamine D-deficiëntie zijn bot verlies en spier zwakte. Botverlies kan leiden tot osteopenie en osteoporose na verloop van tijd, die tot een verhoogd risico op fracturen leiden kan.

Lab tests en diagnose

Tekenen & symptomen van vitamine B-12 & vitamine D tekortkomingen

Vitamine tekorten kunnen worden gediagnosticeerd door bloed werk en evaluatie. Patiënten die ervaring tekenen en symptomen van een tekort moeten raadplegen hun gezondheidszorg provider, die voor het juiste testen zorgt. Behandeling van een vitamine B12 en D-deficiëntie omvat nemen van dergelijke vitaminen, meestal in een hogere dosering voor een periode van tijd en vervolgens herhalen het bloed werk te beoordelen als niveaus hebben bereikt een therapeutische bereik. Soms kunnen vitamine B12 tekortkomingen moeten worden behandeld met intramusculaire injecties met vitamine B12.


gerelateerde artikelen