Tekenen en symptomen van een lage progesteron-niveau

September 29

Tekenen en symptomen van een lage progesteron-niveau

Progesteron speelt een belangrijke rol bij de regulering van de menstruele cyclus. Dit hormoon wordt ook helpt handhaven van een baarmoederslijmvlies geschikt voor de innesteling van een embryo als u zwanger. Een lage progesteron-niveau kan van invloed zijn op uw menstruele cyclus, symptomen veroorzaken in de perimenopauze of bedreigen van een zwangerschap. Nochtans, zou u geen symptomen van een lage progesteron niveau niet opmerken. Uw arts kan het controleren van de niveaus van progesteron in uw bloed of door het bestuderen van een stukje weefsel van het baarmoederslijmvlies.

Normale progesteron niveaus

Progesteron niveaus schommelen tijdens de menstruele cyclus. Uw niveau van progesteron is normaal lage--minder dan 1,5 nanogram per milliliter of ng/mL--totdat je eisprong, of het vrijgeven van een rijpe eicel uit de eierstok. Het corpus luteum, oftewel de overgebleven shell van de follikel die het ei gehouden, produceert progesteron na de eisprong. Progesteron helpt stimuleren verdikking van het baarmoederslijmvlies, voorbereiden van een embryo te inplanteren. Ongeveer 7 dagen na de eisprong, progesteron niveaus zou moeten stijgen tot 10 ng/mL of groter. Een lager niveau dan dit wordt beschouwd als laag. Tijdens de zwangerschap blijven progesteron niveaus na ovulatie niveau of hoger.

Lage progesteron en uw menstruele cyclus

Als het corpus luteum niet een voldoende hoeveelheid progesteron tot leidt, zal niet uw baarmoederslijmvlies dikker, zoals het hoort. Normaal, onderhoudt progesteron het baarmoederslijmvlies ongeveer 14 dagen. Na dit, het corpus luteum begint te verslechteren, progesteron niveaus dalen en het baarmoederslijmvlies begint te slough af. Dit is wat er gebeurt tijdens een normale periode. Als je progesteron niveau laag is, de voering kan beginnen te vroeg werpen en kan je je menstruatie eerder dan verwacht. Lage progesteron kan ook leiden tot spotten tussen ovulatie en menstruatie. Een overzicht van studies gepubliceerd in "BMJ" in oktober 2001 gemeld dat laag progesterongehalte geen premenstruele symptomen veroorzaken, en nemen van progesteron niet PMS verbetert. Een evaluatie van de maart 2012 van beschikbare studies van de "Cochrane Database van systematische Reviews" wordt echter geconcludeerd dat het blijft onduidelijk of progesteron is gunstig voor de behandeling van PMS. Extra onderzoek is nodig om het verduidelijken van de rol van progesteron als een mogelijke oorzaak of behandeling voor PMS.

Lage progesteron tijdens de zwangerschap

Op rond de achtste week van de zwangerschap, heeft de placenta voldoende ontwikkeld voor de levering van de progesteron die je lichaam nodig heeft om het baarmoederslijmvlies. Tot dat punt, levert het corpus luteum de nodige progesteron. Hebt u lage progesteron na de eisprong, wordt het baarmoederslijmvlies misschien niet goed genoeg ontwikkelen tot het handhaven van een zwangerschap. Je kon ervaring begin terugkerende zwangerschap verlies, eventueel zelfs alvorens u weet dat u zwanger bent. Als u IVF-behandeling een, kan uw arts controleren uw niveaus progesteron na de eisprong en meten van de dikte van het baarmoederslijmvlies via echografie. In 2011 goedgekeurd de Amerikaanse Food and Drug Administration in de zwangerschap ter voorkoming van vroeggeboorte bij vrouwen met een geschiedenis van verlies van de zwangerschap het gebruik van progesteron. De American College of Obstetrie en Gynaecologie ondersteunt dit gebruik.

Lage progesteron en menopauze

Tijdens de perimenopauze--de tijd wanneer menstruatie onregelmatig voordat zij ophouden volledig--progesteron productie druppels. Spotten kan optreden wanneer oestrogeenniveaus hoog blijven maar progesteron niveaus dalen. Laag progesterongehalte kunnen ook bijdragen tot botverlies bij perimenopausal vrouwen, een artikel van augustus 2010 in het "Journal van osteoporose" meldt. Hoewel botverlies geen gevolg meestal geen symptomen veroorzaakt, kunnen worden opgespoord met speciale tests en kan het verhogen van uw risico op fracturen.


gerelateerde artikelen