Soorten lymfeklier kanker

September 28

De lymfklieren helpen make-up van het immuunsysteem. Verschillende lymfklieren zijn gevonden door het hele lichaam, en elk knooppunt herbergt verschillende soorten witte bloedcellen of lymfocyten, die het lichaam te helpen bestrijden uit de infectie. Kanker van de lymfeklieren lymfomen worden genoemd, en er is een scala van lymfomen die in het type van de specifieke cel beïnvloed verschillen, evenals wij de agressiviteit en het begin van de ziekte.

Lymfatische lymfoom

Lymfatische lyphoma of LBL, is een zeer agressieve vorm van lymfoom die onder de algemene klasse van non-Hodgkin lymfoom valt. LBL is gebruikelijk in kinderen en jonge volwassenen, en bijna de helft van de gevallen van de pediatrische lymfoom, volgens de Universiteit van geneeskunde en tandheelkunde in New Jersey. LBL is meestal van invloed op een soort lymfocyt genoemd van een T-cel, waaruit helpt het immuunsysteem. In sommige gevallen, kunnen mutaties in de cellen van het beenmerg die genereren van T-cellen bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte. LBL kan worden behandeld met chemotherapie om de kankercellen te doden. In gevallen waar het beenmergcellen sterk zijn betrokken bij de ziekte, beenmergtransplantatie kan helpen bij de behandeling de LBL.

Burkittlymfoom

Burkittlymfoom is een andere kanker waarbij het lymfestelsel. Zoals LBL valt Burkittlymfoom onder de categorie van non-Hodgkin lymfomen, hoewel het van invloed is op een andere klasse van lymfocyten dan LBL. Burkittlymfoom ontwikkelt zich van mutaties in de B-cellen, een klasse van cellen van het immuunsysteem. Volgens de Washington University in St. Louis, Burkittlymfoom tumoren vaak optreden in de buik en leiden tot ernstige symptomen zoals misselijkheid, braken en diepe pijn in de onderbuik. Het risico van het ontwikkelen van Burkittlymfoom verhoogt bij patiënten besmet met het Epstein - Barr virus in vergelijking met degenen die niet werden blootgesteld. Burkittlymfoom is over het algemeen behandeld met een combinatie van chirurgie, radiotherapie of chemotherapie.

Hodgkin lymfoom

Hodgkinlymfoom is een andere vorm van lymfeklier kanker, die goed is voor ongeveer 11 procent van de nieuwe lymfoom gevallen gediagnosticeerd in de Verenigde Staten, volgens de informatie website lymfoom Info, Hodgkinlymfoom wordt gekenmerkt door de mutatie van B-cel lymfocyten in gigantische cellen, die Reed-Steinberg cellen worden genoemd. Tumoren van Hodgkinlymfoom kunnen beïnvloeden de lymfeklieren in het lichaam, alsook de milt en het beenmerg, leiden tot gezwollen lymfeklieren, nachtelijk zweten en gewichtsverlies. Hodgkin lymfoom kan worden behandeld met een combinatie van chirurgie, radiotherapie en chemotherapie. In gevallen waar het beenmerg wordt beïnvloed door de kanker, beenmergtransplantatie kan de ziekte te behandelen.


gerelateerde artikelen